Costin Berevoianu, retinut joi de procurori, alaturi de omul de afaceri Ovidiu Semenescu si de fostul trezorier al PNL Vlad Moisescu, intr-un dosar de cumparare de influenta si trafic de influenta in legatura cu Apa Nova Bucuresti, cunostea in detaliu interesele acestei companii. Aceasta in conditiile in care a fost consilier personal al primarului Sorin Oprescu, dar fost director si al Veolia Romania (Apa Nova) si artizanul contractului de concesiune dintre CGMB si Apa Nova. Berevoianu a mai fost si administratorul Berg Sistem Gaz, compania furnizoare de gaz din Sighetu Marmatiei. In urma a doua explozii care au avut loc intr-un club din centrul municipiului Sighetu Marmatiei, in urma cu un an, saptesprezece persoane au fost ranite grav.

Aceasta societate, Berg Sistem Gaz SA, a instalat reteaua de distributie a gazului natural in Sighetu Marmatiei iar in urma acestui caz procurorii Sectiei de urmarire penala si criminalistica din cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie au dispus punerea in miscare a actiunii penale fata companie. Ziarul Gandul arata in februarie 2012 cand au avut loc exploziile ca firma Berg Sistem Gaz era o firma mica, cu sediul declarat in trei camere de pe bulevardul Carol, din Bucuresti, detinuta in proportie de 99,68% de Anumersus Co. Ltd., un offshore inregistrat la Limassol, in Cipru. Tot in februarie 2012, ziarul Evenimentul Zilei arata ca pana in 2011 cand a ajuns la Berg Sistem Gaz, Berevoianu a fost si directorul companiei Gaz Sud SA, preluata, in 2010, de catre fondul ceh de investitii PPF. Pana atunci, Gaz Sud SA a fost detinuta de trei firme off-shore, din care una cu sediul la Limasol, chiar la aceeasi adresa cu firma off-shore care detinea Berg Sistem Gaz.

Potrivit ziarului Gandul, Berevoianu a condus si ARBAC (Administratia Apa-Canal din Bucuresti), postura din care negocia amenzi si contracte cu Apa Nova, apoi a fost preluat la primarie de Sorin Oprescu.

Insa nu doar Apa Nova s-a aflat in zona de interes a lui Berevoianu, ci si RADET. Din martie 2013 pana in februarie 2015, acesta a detinut functia de presedinte al Consiliului de Administratie RADET.

Omul de afaceri Ovidiu Semenescu, reprezentant neoficial al unui grup de firme strain din care face parte si SC Apa Nova SA, la data faptelor, a fost retinut joi de procurori, alaturi de fostul consilier personal al lui Sorin Oprescu, Costin Berevoianu, si de fostul trezorier al PNL Vlad Moisescu intr-un dosar de cumparare de influenta si trafic de influenta in legatura cu Apa Nova Bucuresti, informeaza DNA. Concret, Moisescu s-a asigurat ca va fi aprobat un act aditional la un contract de concesiune semnat de SC Apa Nova Bucuresti SA cu Primaria Municipiului Bucuresti, privind obtinerea, de catre firma respectiva, a unor majorari extraordinare ale tarifului de alimentare cu apa, respectiv de canalizare, aspecte ce au permis operatorului bucurestean cresterea cifrei de afaceri intr-un singur an de la 493.644.646 lei la 666.912.331, potrivit DNA.