DNA sustine ca Apa Nova a marit substantial tarifele la apa si canal prin spaga/ Cum a crescut cifra de afaceri a Apei Nova cu circa 173 de milioane de lei intr-un singur an

de Ionut Baias     HotNews.ro
Joi, 24 septembrie 2015, 23:07 Actualitate | Esenţial


O. Semenescu, C. Berevoianu si O. Moisescu
Foto: Agerpres
Omul de afaceri Ovidiu Semenescu, reprezentant neoficial al unui grup de firme strain din care face parte si SC Apa Nova SA, la data faptelor, a fost retinut joi de procurori, alaturi de fostul consilier personal al lui Sorin Oprescu, Costin Berevoianu, si de fostul trezorier al PNL Vlad Moisescu intr-un dosar de cumparare de influenta si trafic de influenta in legatura cu Apa Nova Bucuresti, informeaza DNA.

In perioada ianuarie - aprilie 2011,Octavian Moisescu s-a asigurat ca va fi aprobat un act aditional la un contract de concesiune semnat de SC Apa Nova Bucuresti SA cu Primaria Municipiului Bucuresti, privind obtinerea, de catre firma respectiva, a unor majorari extraordinare ale tarifului de alimentare cu apa, respectiv de canalizare, aspecte ce au permis operatorului bucurestean cresterea substantiala a veniturilor/profitului, de la cifra de afaceri neta - 493.644.646 lei, profit net - 85.732.079 lei in 2011, la cifra de afaceri neta 666.912.331 lei si profitul net-118.135.449 lei in 2012, potrivit procurorilor DNA.

 • HotNews arata in 2013 cum tarifele la apa au crescut de 17 ori intre anii 2000 si 20013
In acelasi context, inculpatul Berevoianu Costin, in calitate de consilier al primarului general al capitalei, a sustinut din aceasta pozitie interesele grupului de firme reprezentat neoficial de inculpatul Semenescu Ovidiu-Traian. Practic, in calitate de consilier al primarului, el a coordonat serviciile comunale de apa, canal, servicii in care era implicata si compania SC Apa Nova SA.

In schimbul influentei exercitate, inculpatii Moisescu Vlad-Octavian si Berevoianu Costin au primit de la grupul de firme reprezentat neoficial de inculpatul Semenescu Ovidiu Traian, diferite sume de bani sub paravanul unor contracte (ex. de consultanta) incheiate in mod formal, fara ca obiectul lor sa fie prestat in realitate, sustin procurorii.

Primarul Sorin Oprescu a primit la inceputul lunii martie a acestui an insemnele de Cavaler al Ordinului National al Legiunii de Onoare, cea mai inalta distinctie civila si militara franceza.
Distinctia i-a fost oferita de catre reprezentantul Guvernului Francez, Jean-Marc Todeschini, Secretar de Stat (cu rang de Ministru delegat pentru Veterani si Memorie), in prezenta Excelentei Sale, Fransois Saint-Paul, Ambasadorul Frantei in Romania. "Aceasta decoratie pune in valoare cariera de medic specialist a domnului Oprescu, de formatie chirurg, fost director al Spitalelor Universitar si Elias din Bucuresti, precum si cariera politica pusa in serviciul Capitalei, in calitate de primar general, functie pe care o ocupa din 2008", potrivit comunicatului ambasadei Frantei.

Circa 150 de persoane au protestat atunci, in fata Ambasadei Frantei din Capitala, impotriva deciziei reprezentantei diplomatice in acest caz.


Referinte:

Istoricul cazului

Ovidiu Semenescu, administrator al unor firme, este acuzat de trafic de influenta (2 infractiuni) si cumparare de influenta (2 infractiuni), iar Vlad Moisescu, sub control judiciar in alta cauza, si Costin Berevoianu, consilier personal al lui Oprescu in perioada 2008 - 2015, pentru trafic de influenta.

Plata banilor a fost disimulata sub forma unor contracte incheiate cu societati apartinand sau care sunt controlate de persoanele mentionate, contracte al caror obiect nu a fost prestat in realitate. Concret, in perioada respectiva, inculpatul Semenescu, utilizand relatia preferentiala pe care o avea cu inculpatul Moisescu (ascendentul relational al acestuia din urma la nivelul Primariei si Consiliului Local al Sectorului 1 Bucuresti), a facilitat derularea activitatii specifice firmelor pe care le reprezenta, pe raza sectorului 1 (de exemplu: incheierea unor contracte cu institutiile publice, obtinerea unor avize, hotarari de consiliu favorabile, evitarea luarii unor masuri nefavorabile)", sustin procurorii.

DNA precizeaza ca, urmare a acestei intelegeri, Vlad Moisescu a facilitat in perioada respectiva emiterea unor hotarari de consiliu si incheierea unor acte aditionale, peste 11 la numar, prin asigurarea votului unor consilieri generali, care vizau majorarea de tarife, finalizarea si operarea statiei de epurare Glina finantata din fonduri europene, treceri de imobile in proprietatea SC Apa Nova, reabilitarea si modernizarea fantanilor arteziene din municipiul Bucuresti.

"Spre exemplu, in perioada ianuarie - aprilie 2011, Moisescu s-a asigurat ca va fi aprobat un act aditional la un contract de concesiune semnat de SC Apa Nova Bucuresti SA cu PMB privind obtinerea, de catre firma respectiva, a unor majorari extraordinare ale tarifului de alimentare cu apa, respectiv de canalizare, aspecte ce au permis operatorului bucurestean cresterea substantiala a veniturilor/profitului, de la cifra de afaceri neta - 493.644.646 lei, profit net - 85.732.079 lei in 2011, la cifra de afaceri neta 666.912.331 lei si profitul net - 118.135.449 lei in 2012. In acelasi context, Berevoianu, in calitate de consilier al primarului general al Capitalei, a sustinut din aceasta pozitie interesele grupului de firme reprezentat neoficial de Semenescu", se spune in comunicat.

Anchetatorii au retinut ca practic, in calitate de consilier, el a coordonat serviciile comunale de apa, canal, servicii in care era implicata si compania SC Apa Nova SA.

"In schimbul influentei exercitate, inculpatii Moisescu si Berevoianu au primit de la grupul de firme reprezentat neoficial de Semenescu diferite sume de bani sub paravanul unor contracte (ex. de consultanta) incheiate in mod formal, fara ca obiectul lor sa fie prestat in realitate", au mai constatat procurorii.

In cazul lui Moisescu, fostul trezorier al PNL, caracterul fictiv al contractelor a rezultat si din faptul ca: unele plati erau efectuate inainte de semnarea contractului, unele contracte erau semnate de persoane care nu aveau calitate in firma, erau efectuate plati la o zi dupa incheierea contractului sau fara existenta vreunui astfel de document, au existat contracte semnate dupa efectuarea platii.

Pe de alta parte, sustin procurorii, pentru interventiile facute in interesul grupului de firme pe care-l reprezenta neoficial, Ovidiu Semenescu a incasat diferite sume de bani in trei modalitati directe de plata: incheierea unor contracte de consultanta, incheierea unor contracte privind activitati de promovare a imaginii in domeniul sportului si incheierea unor contracte de publicitate prin intermediul unei companii achizitionate de inculpat special pentru a crea inca un mod de scurgere a banilor din SC Apa Nova SA si celelalte companii din grup, sub forma unor actiuni de promovare.

"Ca un exemplu elocvent precizam ca, la fiecare aprobare de catre Consiliul General al Municipiului Bucuresti a actelor aditionale la contractul de concesiune care stateau la baza majorarilor de tarif, se efectuau plati catre societati controlate de catre inculpatul Semenescu", mai precizeaza DNA.

In cauza, procurorii au beneficiat de sprijinul Serviciului Roman de Informatii.

COMUNICAT DNA

Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie - Serviciul Teritorial Ploiesti au dispus punerea in miscare a actiunii penale si retinerea pentru 24 de ore, incepand de la data de 24 septembrie 2015, a inculpatilor:

SEMENESCU OVIDIU TRAIAN, administrator al unor societati comerciale si reprezentant neoficial al unui grup de firme strain din care face parte si SC Apa Nova SA, la data faptelor, sub aspectul savarsirii infractiunilor de:
- trafic de influenta (2 infractiuni),
- cumparare de influenta (2 infractiuni),

MOISESCU VLAD OCTAVIAN (sub control judiciar in alta cauza) si BEREVOIANU COSTIN, consilier personal al primarului general al Capitalei in perioada 2008 - 2015, sub aspectul savarsirii infractiunii de trafic de influenta.

Din ordonantele intocmite de procurori a rezultat ca exista date si probe potrivit carora:

In perioada 2008-2015, inculpatii Semenescu Ovidiu-Traian, Moisescu Vlad-Octavian si Berevoianu Costin si-au traficat influenta pe care o aveau la reprezentantii unor institutii publice din Romania (in principal, la Primaria Generala, Consiliul General ale mun. Bucuresti, Primaria si Consiliul Local ale Sectorului 1 Bucuresti) in beneficiul agentilor economici care fac parte dintr-un grup de firme strain, obtinand in schimb, de la reprezentantii acestora, sume importante de bani. Plata banilor a fost disimulata sub forma unor contracte incheiate cu societati apartinand sau care sunt controlate de persoanele mentionate, contracte al caror obiect nu a fost prestat in realitate.
 
Concret, in perioada respectiva, inculpatul Semenescu Ovidiu-Traian utilizand relatia preferentiala pe care o avea cu inculpatul Moisescu Vlad-Octavian (respectiv ascendentul relational al acestuia din urma la nivelul Primariei si Consilului Local al Sectorului 1 Bucuresti), a facilitat derularea activitatii specifice firmelor pe care le reprezenta, pe raza sectorului 1 (de exemplu: incheierea unor contracte cu institutiile publice, obtinerea unor avize, hotarari de consiliu favorabile, evitarea luarii unor masuri nefavorabile).
 
Urmare a acestei intelegeri, inculpatul Moisescu Vlad Octavian a facilitat in perioada respectiva, emiterea unor hotarari de consiliu si incheierea unor acte aditionale, peste 11 la numar, prin asigurarea votului unor consilieri din cadrul Consiliului General, care vizau majorarea de tarife, finalizarea si operarea statiei de epurare Glina finantata din fonduri europene, treceri de imobile in proprietatea SC Apa Nova SA, reabilitarea si modernizarea fantanilor arteziene din municipiul Bucuresti, etc.
 
Spre exemplu, in perioada ianuarie - aprilie 2011, inculpatul Moisescu Vlad Octavian s-a asigurat ca va fi aprobat un act aditional la un contract de concesiune semnat de SC Apa Nova Bucuresti SA cu Primaria Municipiului Bucuresti, privind obtinerea, de catre firma respectiva, a unor majorari extraordinare ale tarifului de alimentare cu apa, respectiv de canalizare, aspecte ce au permis operatorului bucurestean cresterea substantiala a veniturilor/profitului, de la cifra de afaceri neta - 493.644.646 lei, profit net - 85.732.079 lei in 2011, la cifra de afaceri neta 666.912.331 lei si profitul net-118.135.449 lei in 2012.

In acelasi context, inculpatul Berevoianu Costin, in calitate de consilier al primarului general al capitalei, a sustinut din aceasta pozitie interesele grupului de firme reprezentat neoficial de inculpatul Semenescu Ovidiu-Traian. Practic, in calitate de consilier al primarului, el a coordonat serviciile comunale de apa, canal, servicii in care era implicata si compania SC Apa Nova SA.
In schimbul influentei exercitate, inculpatii Moisescu Vlad-Octavian si Berevoianu Costin au primit de la grupul de firme reprezentat neoficial de inculpatul Semenescu Ovidiu Traian, diferite sume de bani sub paravanul unor contracte (ex. de consultanta) incheiate in mod formal, fara ca obiectul lor sa fie prestat in realitate.
 
In cazul inculpatului Moisescu Vlad-Octavian caracterul fictiv al contractelor a rezultat si din faptul ca:
- unele plati erau efectuate inainte de semnarea contractului,
- unele contracte erau semnate de persoane care nu aveau calitate in firma,
- erau efectuate plati la o zi dupa incheierea contractului sau fara existenta vreunui astfel de document,
- au existat contracte semnate dupa efectuarea platii.
Pe de alta parte, pentru interventiile facute in interesul grupului de firme pe care-l reprezenta neoficial, inculpatul Semenescu Ovidiu Traian a incasat diferite sume de bani in trei modalitati directe de plata:
- incheierea unor contracte de consultanta,
- incheierea unor contracte privind activitati de promovare a imaginii in domeniul sportului,
- incheierea unor contracte de publicitate prin intermediul unei companii achizitionate de inculpat special pentru a crea inca un mod de scurgere a banilor din SC APANOVA SA si celelalte companii din grup, sub forma unor actiuni de promovare.
 
Ca un exemplu elocvent precizam ca, la fiecare aprobare de catre Consiliul General al Municipiului Bucuresti a actelor aditionale la contractul de concesiune care stateau la baza majorarilor de tarif, se efectuau plati catre societati controlate de catre inculpatul Semenescu Ovidiu Traian.

Inculpatilor Semenescu Ovidiu Traian, Moisescu Vlad Octavian si Berevoianu Costin li s-au adus la cunostinta calitatea procesuala in conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedura penala, urmand ca la data de 25 septembrie 2015, sa fie prezentati Tribunalului Prahova cu propunere de arestare preventiva pentru 30 de zile.

In cauza, procurorii au beneficiat de sprijinul Serviciului Roman de Informatii.

Facem precizarea ca punerea in miscare a actiunii penale este o etapa a procesului penal reglementata de Codul de procedura penala, avand ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, in nici o situatie, sa infranga principiul prezumtiei de nevinovatie.


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

46384 vizualizari

 • +25 (25 voturi)    
  Vedeti la Iasi (Vineri, 25 septembrie 2015, 0:02)

  Snitzelvienez [utilizator]

  Unde preturile la utilitati sunt aproape ca la Monaco.
 • +18 (20 voturi)    
  Buna treaba, (Vineri, 25 septembrie 2015, 1:18)

  jas [utilizator]

  doar ca noi consumatorii de apa ramanem cu paguba.
 • +34 (34 voturi)    
  multumim oprescu! (Vineri, 25 septembrie 2015, 1:29)

  ouyang [utilizator]

  sa te mance parnaia. niciun spital nimic, nicio zi afara cel putin 10 ani, cam cu cat ai dat in spate orasul. cat despre apa nova vreau sa vad amenzi dure si ceva indivizi la racoare. hotie legalizata.
  • +15 (15 voturi)    
   foarte bine, foarte bine (Vineri, 25 septembrie 2015, 9:38)

   bancher [utilizator] i-a raspuns lui ouyang

   sa il manance puscaria pe Oprescu.
   Am ajuns sa platesc iarna si 250 RON la apa calda, la 2 camere (2 adulti+1copil).
   ApaNova se plangea mereu ca a mostenit de la Ceausescu tevi vechi, sistem invechit, ca are nevoie de bani pt investitii, si nu ii are, ca tariful la apa in Buc este cel mai mic din Europa..s.a.m.d.
   Apa calda este rece, astept cu dusul pornit si 10 min dimineata sau seara tarziu pana imi vine apa calda ....mereu aceasi explicatie: ca sistemul este vechi si nu sunt bani de reparatie....
   Acum aflu ca din 2011 tariful a crescut de 11 ori...felicitari DNA, sa ii bage la zdup pe acesti hoti, si sa nu mai iasa de acolo...
   • 0 (0 voturi)    
    In Irlanda (Vineri, 25 septembrie 2015, 10:49)

    Snitzelvienez [utilizator] i-a raspuns lui bancher

    Nu se plateste apa
   • 0 (0 voturi)    
    apa calda este rece... (Vineri, 25 septembrie 2015, 18:43)

    asead [anonim] i-a raspuns lui bancher

    realizezi ca apa calda (dupa care tu astepti 10 min) tine de RADET? probabil tre sa te mai interesezi un pic ce reprezinta aia 250 LEI :)
 • -28 (28 voturi)    
  pionii... (Vineri, 25 septembrie 2015, 4:59)

  demaGOGU [utilizator]

  ....isi imagineaza cineva ca intr--un grup controlat 70% de gigantul Veolia exista vreo decizie strategica (iar politica de pret este cea mai strategica decizie dintr-o companie!) luata de executantii romani?

  dar DNA este in solda marelui kapital nu va musca niciodata mana care il papusheaza si hraneste.
  • +11 (11 voturi)    
   Esti analfabet sau esti rus?Lasa naibii (Vineri, 25 septembrie 2015, 10:11)

   Persuasive [anonim] i-a raspuns lui demaGOGU

   modul asta de a scrie:''papusheaza,kapital...."etc.Ce,crezi ca asta da scrierilor tale jalnice o nota mai inteligenta?Plus ca,te vad alti DEMA GOGI ai limbii romane,si nu numai,si se iau dupa tine.Oricum,aberezi.
  • +2 (2 voturi)    
   vii cu acuzatii grave (Vineri, 25 septembrie 2015, 11:20)

   bancher [utilizator] i-a raspuns lui demaGOGU

   ai grija ca va trebui sa le probezi.
 • +16 (24 voturi)    
  apa nova (Vineri, 25 septembrie 2015, 5:11)

  abflori [anonim]

  De ce trebuie sa platim la apa de canal o cantitate identica cu cea consumata?
  Mai udam o floare, facem mancare, se evapora, garantat nu ajunge in canal tot atata apa.
  De ce am platit apa pluviala in iunie, iulie si august cand nu a plouat?
  Chiar e necesar sa ii imbogatim pe francezi?
  • +16 (16 voturi)    
   sper ca te-a luminat articolul. (Vineri, 25 septembrie 2015, 8:12)

   ouyang [utilizator] i-a raspuns lui abflori

   unii fac bani si din apa de ploaie. acum aminteste-ti cum se laudau astia ca au curatat caseta dambovitei asa din bunatate si din generozitate fata de cetateni. sa stie toti de ce costa "serviciul" lor. peste vreo saptamana o sa sara pr-ul si agentia sa ii “spele”.
 • +10 (10 voturi)    
  IN SFARSIT (Vineri, 25 septembrie 2015, 8:11)

  Zummm [anonim]

  .
 • +18 (18 voturi)    
  cand te gandesti ca indivizii (Vineri, 25 septembrie 2015, 8:16)

  rov [utilizator]

  alesi consilieri, aveau sarcina sa dramuiasca si sa cheltuiasca spre binele nostru, banutii dati de noi prin taxe.
  In fapt ne erau dusmani...de asta toata lumea fuge de taxe si impozite.
 • +17 (19 voturi)    
  Furt facut de catre Apa Nova (Vineri, 25 septembrie 2015, 8:31)

  Nicoleta Ivan [anonim]

  Sa vedeti cardasie intre ANRSC, Primaria Mun Bucuresti si Apa Nova, in ceea ce priveste modul de cuantificare si tarifare a apei meteorice (pluviale) pentru consumatorii casnici. Acolo bani furati sub acoperisul legii. Ar fi bine ca DNA-ul sa se uite si pe acolo. Ar fi ceva bani de recuperate.
 • +8 (12 voturi)    
  ... (Vineri, 25 septembrie 2015, 8:39)

  CosminMaricari [utilizator]

  Eu vreau să posteze din nou nenea ăla care ne explica cât ne costă salariul unui procuror DNA. Ca să pot printa articolul şi să-i dau cu el peste nas. :P
 • +14 (14 voturi)    
  Moisescu - acest liberal penal (Vineri, 25 septembrie 2015, 8:43)

  VelmaKelly [utilizator]

  Astia cu "statu de drept".
 • +16 (16 voturi)    
  Comentariu sters de utilizator (Vineri, 25 septembrie 2015, 8:49)

  [anonim]

 • +2 (4 voturi)    
  Pretul apei si benefiiarii lui. (Vineri, 25 septembrie 2015, 9:00)

  viorel [anonim]

  Ce implicatii are Asociatia de Dezvoltare Intracomunitară în fixarea prețului. Majoritatea județelor sifonează bani frumosi prin acest ADI local din fiecare judet.

  AGENTUL ECONOMIC CU CODUL UNIC DE IDENTIFICARE 24989997

  Inapoi
  Denumire platitor: ASOCIAŢIA DE DEZVOLTARE INTERCOMUNITARĂ *ACVABANAT* - REŞIŢA
  Adresa: 1 Decembrie 1918 7 Reşiţa
  Judetul: CARAŞ-SEVERIN
  Numar de inmatriculare la Registrul Comertului: - /- /-
  Act autorizare: INCH. 4585/290/2008
  Codul postal: 320067
  Telefon: -
  Fax: -
  Stare societate: INREGISTRAT din data 23 January 2009
  Observatii privind societatea comerciala: -
  Data inregistrarii ultimei declaratii: (*) 01 February 2011
  Data ultimei prelucrari: (**) 01 February 2011
  Impozit pe profit (data luarii in evidenta): NU
  Impozit pe veniturile microintreprinderilor (data luarii in evidenta): NU
  Accize (data luarii in evidenta): NU
  Taxa pe valoarea adaugata (data luarii in evidenta): NU
  Contributia de asigurari sociale (data luarii in evidenta): 01-JAN-11
  Contributia de asigurare pentru accidente de munca si boli profesionale datorate de angajator (data luarii in evidenta): 01-JAN-11
  Contributia de asigurari pentru somaj (data luarii in evidenta): 01-JAN-11
  Contributia angajatorilor pentru Fondul de garantare pentru plata creantelor sociale (data luarii in evidenta): 01-JAN-11
  Contributia pentru asigurari de sanatate (data luarii in evidenta): 01-JAN-11
  Contributii pentru concedii si indemnizatii de la persoane juridice sau fizice (data luarii in evidenta): 01-JAN-11
  Taxa jocuri de noroc (data luarii in evidenta): NU
  Impozit pe veniturile din salarii si asimilate salariilor (data luarii in evidenta): 01-JAN-11
  Impozit pe constructii(data luarii in evidenta): NU
  Impozit la titeiul si la gazele naturale din productia interna (data luarii in evidenta): NU
  Redevente miniere/Venituri din concesiuni si inchirieri (data luarii in evidenta): NU
  Redevente petroliere (data luarii in evidenta): NU


  (*) Data ultimei cereri de inregistrare/mentiuni de la ON
 • +2 (6 voturi)    
  apa de la robinet (Vineri, 25 septembrie 2015, 9:10)

  gigi [anonim]

  Poate tot DNA-ul sa descopere de ce Romania se afla in randul tarilor (http://i.imgur.com/V0VPCqc.jpg) a carei apa ce curge la robinete are un gust si un miros infect ce o fac nebaubila? Exista cumva vreo legatura cu afacerea apei plate? Imi amintesc ca inainte de anii 90 apa menajera din Romania era chiar buna la gust iar cand imi povestea cate unul ca prin Turcia sau nu stiu ce alta tara apa potabila trebuie cumparata (la sticle) mi se parea o nebunie..
  • 0 (2 voturi)    
   si eu am baut apa de la robinet (Vineri, 25 septembrie 2015, 9:40)

   bancher [utilizator] i-a raspuns lui gigi

   pana la revolutie, si nu am avut paraziti...era chiar buna la gust. Dar incearca acum sa faci acest lucru...bea de la robinet, daca mai poti
 • +13 (13 voturi)    
  OOOO...acum e clar (Vineri, 25 septembrie 2015, 10:02)

  Je__ [utilizator]

  Nu-i de mirare ca i s-a facut rau subit lui Oprescu la beciul domnesc. Sunt sanse sa curga dosare....de-l duc astia direct la Belu dupa beci!
 • +13 (13 voturi)    
  hotie APANOVA (Vineri, 25 septembrie 2015, 10:09)

  homeman [anonim]

  1. Ultima crestere de pret la ApaNova a fost de 38%. Obraznicie si magarie pe fata.
  2. Pentru cei care stau la casa apa pluviala se calculeaza la toata suprafata curtii, nu la cea construita.

  Poate se sesizeaza si Oficiul pentru Protectia Consumatorilor si face o ancheta.
 • +6 (6 voturi)    
  Ok (Vineri, 25 septembrie 2015, 10:17)

  jeanvaljeanro [utilizator]

  Oricat ai economisi, factura ramane cel putin la fel. Executati monopolurile straine din piata utilitatilor:privatizarile cum credeti ca s-au facut? Prin licitatie?!
 • +6 (6 voturi)    
  . (Vineri, 25 septembrie 2015, 10:36)

  veronica [anonim]

  De iluminatul public stradal cine se ocupa in Bucuresti? Segmente sau chiar bulevarde intregi sunt in bezna de luni sau chiar ani de zile...
 • 0 (0 voturi)    
  diferenta RO PL... (Vineri, 25 septembrie 2015, 10:48)

  demaGOGU [anonim]

  ..este cea dintre o anexa de consum si o anexa de productie.

  sunt stadii diferite ale aceluiasi procesului de extractie a resurselor de catre metropola.
 • +2 (2 voturi)    
  Nicio veste despre retragerea Legiunii de (Vineri, 25 septembrie 2015, 10:58)

  Nuca [anonim]

  Onoare? Scandalul asta este big, Volkswagen de Romania, sa cada urgent tarifele la nivelul fundamentat economic. PS In Iralnda, daca nu ma insel, apa potabila este gratuita. Si ei nu au zeci de ape curgatoare.
 • +1 (1 vot)    
  Intru in panica! (Vineri, 25 septembrie 2015, 11:10)

  CititorulComentator [utilizator]

  Nu avem destule locuri in puscarii...
 • +1 (1 vot)    
  haideti si la petrosani (Vineri, 25 septembrie 2015, 11:33)

  rer [anonim]

  cu marirea de la noi de luna asta ,anul acesta s-a marit pretul la apa cu aproape 50%...hotii de la bucuresti sa ia lectii de la hotii din petrosani,valea jiului...macar acolo voi mai aveti niste salarii...dna-ul ala nu are si o filiala in petrosani?
 • 0 (0 voturi)    
  canal voluntari (Vineri, 25 septembrie 2015, 11:33)

  anonimus [anonim]

  Poate cu ocazia asta se analizeaza si cazul "orasului" Voluntari unde pretul pentru canalizare este de 2,06 RON/mc (TVA inclus).
 • +1 (1 vot)    
  completare (Vineri, 25 septembrie 2015, 11:36)

  rer [anonim]

  apropo poate dna-ul face niste cercetari si pe la protectia consumatorului ,ca am impresia ca sint pe aceeasi mina
 • +3 (3 voturi)    
  puscarii de 10 ani cel putin (Vineri, 25 septembrie 2015, 11:46)

  ggjupanu [utilizator]

  Astea-s puscarii de cel putin 10 ani, sa nu vad ca le da 2-3-4 ani... ca e strigatori la cer, astora nu le pasa ca sunt familii care traiesc de pe o zi pe alta.
 • +1 (1 vot)    
  Apa Nova (Vineri, 25 septembrie 2015, 12:31)

  verid [utilizator]

  Ăștia chiar merită să meargă la pușcărie în bloc.De când au început să opereze în Ro,prețul apei,"ma refer la apă rece",a crescut de 17 ori. Poate explică cineva de ce apă rece e mai scumpă cu 30%decat apă caldă? Dacă le-au dat șpagă celor trei bandiți romani ,nu li se poate rezilia contractul? Asta afară de pușcărie,bineînțeles.
 • 0 (0 voturi)    
  asociatiile de locatari sa-i de-a in judecata (Vineri, 25 septembrie 2015, 15:35)

  21unas [utilizator]

  si sa ceara recuperarea pejudiciului!
  este incredibil felul in care ApaNova, primaria si consiliul judetean si-au batut joc de bucuresteni!


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by