Presedintele Klaus Iohannis a fost informat, miercuri, de catre institutiile abilitate ale statului roman despre situatia determinata de atentatul comis in Franta, anunta Administratia Prezidentiala intr-un comunicat. Potrivit sursei citate, SRI a precizat ca "nu exista motive pentru a se modifica gradul de alerta in Romania si nu a fost identificat vreun pericol de tip terorist la nivelul tarii noastre in acest moment".

"Presedintele Romaniei, domnul Klaus Iohannis, a fost informat, prin Departamentul Securitatii Nationale, de catre structurile de specialitate, despre situatia determinata de tragicul atentat care a avut loc azi la Paris. SRI a precizat ca nu exista motive pentru a se modifica gradul de alerta in Romania si nu a fost identificat vreun pericol de tip terorist la nivelul tarii noastre in acest moment", se arata in comunicatul Presedintiei.

"Institutiile abilitate ale statului urmaresc indeaproape situatia, asigura cooperarea interinstitutionala astfel incat cetatenii Romaniei sa fie in siguranta", mai precizeaza Presedintia.

Un atentat terorist a avut loc miercuri dimineata la sediul saptamanalului francez de satira Charlie Hebdo, cunoscut pentru publicarea unor caricaturi ale profetului Mahomed. Bilantul se ridica la 12 morti. Atacatorii au fost trei barbati cu cagule negre, care au ucis doi politisti si zece membri ai redactiei, printre care directorul si unul din actionarii ziarului. Atentatorii, care vorbeau franceza fara accent, sunt cautati de autoritati, in timp ce nivelul de alerta in zona Parisului a fost ridicat.