Ministerul Afacerilor Externe nu recunoaste asa-zisele alegeri prezidentiale organizate pe 24 august in regiunea separatista Abhazia din Georgia si considera "scrutinul" drept ilegal si nerelevat din punct de vedere politic si juridic.

"Ministerul Afacerilor Externe al Romaniei nu recunoaste asa-zisele alegeri prezidentiale organizate, la 24 august 2014, in regiunea separatista Abhazia din Georgia. Totodata, Ministerul Afacerilor Externe nu recunoaste cadrul constitutional si legal in care au avut loc aceste alegeri si considera 'scrutinul' drept ilegal si nerelevant din punct de vedere politic si juridic", precizeaza MAE intr-un comunicat citat de Agerpres.

Totodata, Ministerul Afacerilor Externe isi exprima ingrijorarea cu privire la potentialul de risc indus asupra stabilitatii regionale, prin caracterul provocator si unilateral al organizarii asa-ziselor scrutinuri electorale menite sa confectioneze o aparenta de legitimitate, normalitate si legalitate regimurilor separatiste din spatiul ex-sovietic.

In context, MAE reitereaza "pozitia principiala" a Romaniei privind sprijinul pentru solutionarea "pe cale pasnica, negociata" a conflictelor prelungite din Georgia, cu respectarea suveranitatii si integritatii teritoriale a Georgiei, in cadrul granitelor sale recunoscute pe plan international