Adolescentul roman de etnie roma agresat la jumatatea lunii iunie la periferia orasului Paris a iesit din coma, duminica, vorbind si fiind in stare buna, informeaza AFP citand informatii furnizate de avocatul familiei, potrivit Mediafax.

Tanarul Gheorghe C., prezentat initial cu prenumele Darius, "se simte foarte bine", a declarat avocatul familiei, Julie Launois-Flaceliere.

"A iesit din coma si nu mai prezinta risc vital. Vorbeste, si-a recunoscut familia, este pozitiv", a precizat avocatul.

Romanul in varsta de 17 ani, care a suferit grave leziuni craniene, a fost mentinut in coma indusa.

"Este prematur sa ii fie evaluate sechelele dupa ce a stat o luna in coma, dar memoria sa arata semne incurajatoare", a spus avocatul familiei.

Un judecator de instructie a preluat, pe 4 iulie, ancheta in cazul adolescentului roman de etnie roma, agresat la jumatatea lunii iunie la periferia orasului Paris.

Gheorghe C., in varsta de 17 ani, a fost batut, pe 13 iunie, de 12 indivizi care il suspectau de furt. Adolescentul locuia impreuna cu familia si alti romi intr-o casa parasita din cartierul Pierrefitte-sur-Seine, in nordul Parisului. A fost gasit in stare de inconstienta, intr-un carucior de supermarket, abandonat in apropiere de cartierul La Cite des Poetes.