Remus Pricopie, ministrul Educatiei, isi va putea delega calitatea de ordonator principal de credite ministrului delegat pentru invatamant superior, Mihnea Costoiu, secretarilor de stat, subsecretarului de stat, secretarului general, secretarilor generali adjuncti sau altor persoane. Prevederea face parte dintr-o hotarare de guvern publicata in Monitorul Oficial joi, 17 aprilie.

In hotararea de guvern se arata ca "Ministrul educatiei nationale poate delega calitatea de ordonator principal de credite, pentru domeniul pentru care a fost investit, ministrului delegat pentru invatamant superior, cercetare stiintifica si dezvoltare tehnologica, secretarilor de stat, subsecretarului de stat, secretarului general, secretarilor generali adjuncti sau altor persoane imputernicite in acest scop".

"In cadrul Ministerului Educatiei Nationale isi desfasoara activitatea 4 secretari de stat si un subsecretar de stat, numiti prin decizie a prim-ministrului", precizeaza HG.

Potrivit acesteia, "atributiile si responsabilitatile secretarilor de stat, ale subsecretarului de stat, ale secretarului general si ale secretarilor generali adjuncti se stabilesc prin ordin al ministrului".

De asemenea, Hotararea arata ca "subsecretarul de stat are urmatoarele atributii principale si responsabilitati:

a) coordonarea evaluarilor de la finalul clasei a II-a, a IV-a, a VI-a, a evaluarii nationale obligatorii de la finalul clasei a VIII-a, a examenului national de bacalaureat;

b) coordonarea elaborarii Curriculumului national;

c) coordonarea evaluarii, aprobarii si achizitionarii manualelor scolare."