Trei persoane care participau la manifestarile de Ziua Unirii de la Iasi au fost ridicate si duse la sediul Politiei, dupa ce au fost implicate in conflicte, relateaza Mediafax.

Doua dintre cele trei persoane au fost ridicate de politisti imbracati in civil, dupa ce intre acestea a izbucnit un conflict spontan. Cei doi manifestanti au fost dusi la sectia de Politie numarul 3 din Iasi.

"Exista intr-adevar doua persoane duse la sectia de Politie pentru stabilirea identitatii, dar inca nu au fost luate masuri de sanctiune impotriva lor. In general au avut loc doar incidente minore. Persoanele respective au fost legitimate si duse la sediu", a declarat pentru Mediafax purtatorul de cuvant al Politiei Iasi, Anca Vajaiac.

Cea de-a treia persoana a fost ridicata de politisti, dupa ce a fost, de asemenea, implicata intr-un conflict.

"A existat un incident, este vorba de o stare conflictuala, un conflict verbal intre trei persoane, dar echipe de la Politie le-au dus la sediul Sectiei 3, pentru legitimarea lor si stabilirea imprejurarilor in care s-au desfasurat faptele respective. In prezent, se fac verificari, urmand sa fie luate masurile legale", a declarat pentru Mediafax ofiterul responsabil cu relatiile publice al Gruparii de Jandarmi Mobile Bacau, maior Madalin Taranu.

Peste 2.000 de persoane au participat, vineri, la Iasi, la manifestarile prilejuite de Ziua Unirii. La evenimente au fost prezenti si presedintele Senatului, Crin Antonescu, precum si mai multi ministri, intre care vicepremierul Liviu Dragnea, ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, si ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici. De asemenea, la manifestari au participat primarul Iasiului, Gheorghe Nichita, prefectul judetului, Romeo Olteanu, si seful Consiliului Judetean, Cristian Adomnitei.

La inceputul manifestarilor, presedintele Senatului, Crin Antonescu, si primarul Iasiului, Gheorghe Nichita, au fost huiduiti, participantii scandand mesaje si impotriva premierului si a sefului statului, care nu au participat la evenimente.

La evenimente au participat si liderul PDL, Vasile Blaga, dar si Gheorghe Flutur.

Hora Unirii nu s-a dansat in semn de respect pentru victimele accidentului aviatic din Muntii Apuseni, aceasta fiind pentru prima data cand se intampla acest lucru.

Un barbat in varsta de 46 de ani din judetul Galati a ajuns la spital in stop cardiac, dupa ce i s-a facut rau in timp ce participa la manifestarile prilejuite de Ziua Unirii de la Iasi.

Premierul Victor Ponta urma sa participe, vineri, la Iasi, la manifestarile prilejuite de Ziua Unirii, insa acesta nu a mai ajuns. El a declarat vineri, la iesirea din sediul MAI, ca ar fi vrut sa participe la evenimentele de la Iasi, insa a considerat ca este mai util la Bucuresti, unde este nevoie si de organizarea comandamentului de iarna.