Presedintele Traian Basescu a semnat marti decretul de numire a lui Gigel-Sorinel Stirbu in functia de ministru al Culturii, anunta Administratia Prezidentiala. Potrivit programului de marti al sefului statului, anuntat pe site-ul Presedintiei, Stirbu va depune juramantul pentru investirea in functia de ministru la ora 16.00, la Palatul Cotroceni. Aceasta ceremonie va fi urmata de cea de depunere a juramantului de investitura in functia de judecator la Curtea Constitutionala de catre senatorul Toni Grebla, la ora 16.15.

"Presedintele Romaniei, domnul Traian Basescu, a semnat marti, 17 decembrie a.c., Decretul prin care se ia act de demisia domnului Daniel-Constantin Barbu, ministrul Culturii, si se constata incetarea functiei acestuia de membru al Guvernului. De asemenea, domnul presedinte Traian Basescu a semnat marti, 17 decembrie a.c, Decretul prin care se numeste domnul Gigel-Sorinel Stirbu in functia de ministru al Culturii", informeaza comunicatul Presedintiei.

Luni, premierul Victor Ponta a anuntat ca va trimite in cursul serii la Cotroceni propunerea privind preluarea sefiei Ministerului Culturii de catre liberalul Gigel Stirbu. Cu cateva ore inainte, premierul afirmase ca si-ar fi dorit pentru portofoliul Culturii "o persoana cu un mare prestigiu cultural", precizand insa ca nu il va respinge pe Stirbu in conditiile in care este "postul PNL".

Tot luni, senatorul PSD Toni Grebla a fost numit judecator la Curtea Constitutionala, prin votul dat de plenul Senatului, in absenta senatorilor PDL, care au parasit sala ca protest pentru ca nu au fost convocati, in comisie, la audierea acestuia. Anterior, Grebla a fost propus si votat in grupul PSD pentru functia de judecator la CCR, in locul Iuliei Motoc, in urma respingerii primei optiuni, cea a avocatului Lucian Bolcas.