Premierul Victor Ponta a anuntat vineri, dupa reuniunea conducerii USL, ca guvernul ar putea sa-si angajeze raspunderea pe proiectul privind 'Marea descentralizare'.

Victor Ponta a sustinut ca, prin acest proiect, cea mai mare parte a serviciilor publice va fi realizata "pe plan local sau cel mult judetean", astfel incat "sa nu mai plimbam oamenii la Bucuresti", urmand ca la nivel central sa ramana legiferarea si controlul respectarii legalitatii.

Citeste si:

Intrebat de ziaristi de ce este nevoie de asumarea raspunderii, avand in vedere ca USL are in Parlament 70% din voturi, Victor Ponta a sustinut ca nu doreste ca proiectul sa fie "sabotat" de presedintele Traian Basescu.

Primul ministru a afirmat ca exista "deja prea multe proiecte blocate de un an de zile" de presedinte "prin diverse tertipuri" si a exemplificat cu Legea Referendumului, "votata acum sapte luni, nu stim nici acum ce se intampla cu ea".

"Daca vrem sa avem de la 1 ianuarie institutiile functionale nu putem sa asteptam sabotajul presedintelui", a argumentat el.