Procurorul general al Romaniei, Tiberiu Nitu, a declarat joi referitor la redefinirea infractiunii de genocid in noul Cod Penal ca dosarele in care au fost puse persoane sub invinuire pentru aceasta fapta vor fi analizate la momentul intrarii in vigoare a noului cod, adica 1 februarie 2014, informeaza Agepres.

Intrebat care va fi situatia cazurilor referitoare la tortionari in conditiile in care de la anul genocidul, in noul Cod Penal, se redefineste, Tiberiu Nitu a raspuns: "In momentul de fata, am luat masurile procedurale care au fost dispuse in cauza in baza textului Codului Penal in vigoare. In momentul in care va intra in vigoare, la 1 februarie, noul cod, vom analiza si vom vedea in ce situatie suntem atunci si pe baza actelor de urmarire penala care vor fi efectuate pana la momentul respectiv".

Despre cele peste 30 de persoane identificate pana in prezent ca fiind tortionari, seful Ministerului Public a precizat ca nu s-a facut nicio statistica.

"Nu stiu sa va spun. Noi nu am facut nicio statistica, nicio evaluare a unui numar de persoane carora sa le spunem tortionari. Avem un dosar pe rol, ieri a mai fost depus un denunt cu privire la alta persoana si acesta este cadrul in care vom proceda', a afirmat Nitu, la sediul CSM.