Managerul Spitalului Clinic de Urgente Oftalmologice Bucuresti, Monica Pop, este acuzata de Agentia Nationala de Integritate de conflict de interese in materie penala. Potrivit ANI, in calitate de manager, medicul Monica Pop a incheiat, in perioada 2010 - 2013, mai multe contracte de asistenta juridica si de reprezentare in instanta a intereselor spitalului cu Cabinetele de avocatura Puiu Gabriela si Gatejeanu Florian, insa a folosit aceiasi reprezentanti legali in calitate de persoana fizica, in procese civile ale caror parti sunt Spitalul Clinic de Urgente Oftalmologice Bucuresti si Monica Pop.

Agentia Nationala de Integritate a transmis joi presei un comunicat in care anunta ca a constatat existența conflictului de interese în materie penală în cazul lui medicului Monica Pop, Manager al Spitalului Clinic de Urgențe Oftalmologice București. ANI sustine ca:

* Monica Pop a incalcat regimul juridic al conflictului de interese in materie penala, intrucat, in calitate de manager, a incheiat, in perioada 2010 - 2013, un numar de 62 contracte de asistenta juridica si de reprezentare in instanta a intereselor spitalului, cu Cabinetele de avocatura Puiu Gabriela si Gatejeanu Florian. Valoarea celor 62 contracte ale spitalului cu cabinetele de avocatura este de 60.650 Lei.

* Totodata, Cabinetele de avocatura Puiu Gabriela si Gatejeanu Florian au reprezentat in instanta si interesele acesteia, in calitate de persoana fizica, in aceleasi procese civile ale caror parti sunt Spitalul Clinic de Urgente Oftalmologice Bucuresti si Monica Pop. In acest sens, intre Monica Pop si cabinetele de avocatura mentionate au fost incheiate 27 contracte de asistenta juridica si reprezentare, in valoare totala de 6.000 Lei.

* Astfel, cabinetele de avocatura au fost remunerate atat de catre Spitalul Clinic de Urgente Oftalmologice Bucuresti, reprezentat de catre Monica Pop, in calitate de Manager, cat si de catre persoana fizica Monica Pop.