Presedintele Traian Basescu a promulgat vineri Legea care aproba Ordonanta de Urgenta a Guvernului ce modifica statutul judecatorilor si procurorilor, informeaza Administratia Prezidentiala.

"Presedintele Romaniei, domnul Traian Basescu, a semnat vineri, 26 aprilie a.c., decretul pentru promulgarea Legii privind aprobarea Ordonantei de Urgenta a Guvernului nr. 23/2012 pentru modificarea si completarea Legii nr. 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor, precum si pentru prorogarea termenului prevazut la Articolul III din titlul XVI al Legii nr. 247/2005 privind reforma in domeniul proprietatii si justitiei, precum si unele masuri adiacente", se arata intr-un comunicat dat de Presidentie.

In decembrie 2012, presedintele a trimis Parlamentului cerere de reexaminare a legii, cerand ca toti membrii Consiliului Superior al Magistraturii sa aiba acelasi statut. Pe 8 aprilie, insa, senatorii si-au mentinut decizia ca reprezentantii societatii civile in Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) sa nu aiba calitatea de demnitar, informeaza Agerpres.

In luna decembrie a anului trecut, presedintele Traian Basescu a transmis Parlamentului o cerere de reexaminare a legii privind aprobarea ordonantei de urgenta a Guvernului care modifica si completeaza statutul judecatorilor si procurorilor, subliniind faptul ca statutul de demnitar nu deriva din calitatea de judecator sau procuror, motiv pentru care se impune ca toti membrii Consiliului Superior al Magistraturii sa aiba acelasi statut.