Comisia de etica a Universitatii de Medicina si Farmacie (UMF) "Carol Davila" din Bucuresti s-a autosesizat dupa ce in presa au aparut informatii privind un posibil plagiat legat de mai multe lucrari de licenta, informeaza Mediafax. Potrivit informatiilor aparute in presa, plagiatul ar viza lucrari de licenta conduse de decanul Facultatii de Medicina Dentara a universitatii, Alexandru Bucur.

Academicianul Ioanel Sinescu, rectorul UMF "Carol Davila", a declarat pentru Mediafax ca "pana astazi nu avem nicio sesizare scrisa in legatura cu posibile cazuri de plagiat la Facultatea de Stomatologie. Totusi, Comisia de etica s-a autosesizat dupa ce in presa au aparut mai mult materiale in acest sens".

Alexandru Bucur, decanul Facultatii de Medicina Dentara, s-a autosuspendat din functie pana la lamurirea scandalului lucrarilor de licenta plagiate de care este acuzat, potrivit B1 TV, care a prezentat pe larg cazul. Centrul de Investigatii Media a scris luni, 25 februarie, ca a "descoperit mai multe cazuri clare de plagiat in mediul universitar. Este vorba de zeci de lucrari de diploma ale absolventilor Facultatii de Medicina Dentara din cadrul Universitatii 'Carol Davila' din Bucuresti. Mai grav este ca lucrarile cu pricina apartin unor studenti care l-au avut ca profesor coordonator pe actualul decan al facultatii, profesorul Alexandru Bucur".

Sursa citata prezinta fragmente din mai multe lucrari, un exemplu fiind reprezentat de lucrarile de diploma din 2007-2008 a doi studenti, lucrari cu acelasi titlu - "Tratamentul chirurgical al prognatismului mandibular anatomic". Lucrarile sunt "aproape identice (...). Concluziile celor doua lucrari sint si ele identice", scrie Centrul de Investigatii Media.