Consiliul National al Elevilor sustine introducerea mai multor ore de sport in programa scolara a elevilor din ciclul primar, considerand insa ca trebuie sa se faca investitii in bazele sportive din scoli pentru ca orele sa se desfasoare in conditii optime.

Reprezentantii Consiliului National al Elevilor, forul consultativ al Ministerului Educatiei, arata, intr-un comunicat de presa citat de Mediafax, ca introducerea mai multor ore de sport in programa scolara, propusa printre modificarile aduse Planului cadru pentru invatamantul primar, este o masura necesara, in conditiile in care a crescut numarul de copii supraponderali.

Potrivit statisticilor, Romania ocupa locul al treilea in Europa la capitolul supraponderalitate, au precizat reprezentantii Consiliului National al Elevilor.

"Miscarea este esentiala pentru dezvoltarea copiilor, iar in Romania, din pacate, ne confruntam cu o crestere a numarului de copii supraponderali. Pe langa faptul ca sportul echilibreaza functionarea intregului organism, acesta are rol in educarea si disciplinarea copiilor. Introducerea mai multor ore de sport pe saptamana pentru elevii din invatamantul primar este o masura necesara, insa, pentru ca orele sa se desfasoare in conditii optime, trebuie investit in bazele sportive din unitatile de invatamant", a declarat presedintele Consiliului National al Elevilor, Iulia Miron, in comunicatul de presa.