Reprezentantii salariatilor de la combinatul Oltchim sunt asteptati luni la Bucuresti pentru discutii cu ministrul Economiei. Ei vor de la Varujan Vosganian mai multe garantii privind siguranta locurilor de munca, dar si respectarea contractului colectiv de munca. La intalnire sunt asteptati si reprezentantii administratiei locale si parlamentarii din Valcea.

In ultimele doua saptamani, angajatii Oltchim au protestat zilnic si au cerut autoritatilor solutii pentru plata salariilor si pentru repornirea combinatului. 19 persoane au fost in greva foamei saptamana trecuta si au acceptat sa renunte la protest numai dupa ce au primit promisiunea ca luni, 18 februarie, vor primi a doua parte din lichidarea pentru luna ianuarie si ca in aceeasi zi situatia de la Oltchim va fi discutata cu ministrul Economiei.

"Luni, la ora 10:30, cinci salariati, care au fost in greva foamei, liderii de sindicat, cei doi administratori Gheorghe Piperea si Mihai Balan si cu mine (n.r. prefectul de Valcea) vom avea o discutie la Bucuresti, la Ministerul Economiei, cu domnul ministru Varujan Vosganian. Asta inainte de intalnirea pe care domnul ministru o va avea cu comisarul Almunia (n.r. comisarul european pentru concurenta)", a declarat la sfarsitul saptamanii trecute prefectul de Valcea, Mircea Nadolu.

Oltchim a intrat in insolventa la sfarsitul lunii ianuarie. Are datorii de circa 800 de milioane de euro.

Guvernul a cerut liderilor Comisiei Europene aprobarea unui ajutor de stat de 45 de milioane de euro pentru repornirea combinatului.