In tara, vremea va fi calda pentru aceasta perioada din an, desi valorile termice vor marca o scadere in vest. Cerul se va innora treptat in toate regiunile, potrivit prognozei publicate de Mediafax.

In cursul zilei vor fi precipitatii predominant sub forma de ploaie, in vest, sud-vest si centru si izolat in restul tarii, iar in Carpatii Occidentali si in vestul Carpatilor Meridionali vor fi mai ales ninsori. Noaptea, precipitatiile se vor semnala pe arii extinse in sudul, estul si centrul teritoriului.

Vor fi mai ales ninsori la munte si in Transilvania, mixte in Oltenia, nordul Moldovei si vestul Munteniei si numai ploi in sud-est. Izolat cantitatile de apa vor depasi 15 l/mp indeosebi in Carpatii Meridionali si in Carpatii de Curbura. Vor fi conditii de polei. Vantul va sufla slab si moderat, cu unele intensificari la munte, temporar in vest si in sud-est, iar noaptea, cu precadere in sudul si sud-estul tarii, unde va depasi la rafala viteze de 55 km/h, iar pe litoral si in zona montana inalta 70 km/h.

Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 3 si 13 grade, mai ridicate in Dobrogea spre 16 grade, iar cele minime intre -4 si 8 grade. Dimineata izolat va fi ceata in zonele joase din sud si est.

In Bucuresti, vremea va fi in continuare calda pentru aceasta data. Cerul va fi temporar noros, iar in primele ore vor fi conditii de ceata. Seara si noaptea innorarile se vor accentua si va ploua. Vantul va sufla slab si moderat, cu unele intensificari spre sfarsitul noptii. Temperatura maxima se va situa in jurul valorii de 11 grade, iar cea minima va fi de 3...4 grade.

Vineri, in tara, vremea se va raci, astfel incat temperaturile maxime vor fi cuprinse intre -2 si 8 grade, mai ridicate in Dobrogea, iar cele minime, se vor incadra intre -8 si 2 grade.

Cerul va fi mai mult noros si se vor semnala precipitatii in centru si est, local in sud si izolat in rest, iar noaptea in restrangere spre nord-est. Acestea vor fi sub forma de ploaie in Dobrogea, mixte in Muntenia si Moldova si predominant sub forma de ninsoare in rest. La munte va ninge si mai ales in zona inalta vantul va spulbera si va viscoli ninsoare. Cantitatile de precipitatii pot depasi izolat 15 l/mp indeosebi in zona de munte. Vantul va sufla moderat, cu intensificari temporare indeosebi in sud, sud-est si la munte.