Procurorii au cerut luni, in instanta, inchisoare pe viata pentru Gheorghe Vladan, autorul masacrului din coaforul de la Perla, motivul principal pentru care s-a solicitat pedeapsa maxima fiind faptul ca inculpatul si-ar fi premeditat fapta, transmite Mediafax.

La termenul de luni al procesului, procurorii bucuresteni au cerut, la Tribunalul Bucuresti, maximum de pedeapsa, respectiv inchisoarea pe viata pentru Vladan.

Procurorii si-au argumentat solicitarea prin faptul ca Vladan si-a planuit in ansamblu fapta si avea discernamant la momentul comiterii acesteia. Potrivit procurorilor, aceste lucruri rezulta din probatoriu si din expertizele efectuate in dosar.

In ultimul sau cuvant, Gheorghe Vladan a declarat ca nu isi poate explica nici astazi cum s-au produs evenimentele pentru care este judecat si a multumit judecatorului pentru ca i-a permis sa-si spuna punctul de vedere de-a lungul termenelor procesului.

"Imi pare rau ca ati avut in fata dumneavoastra pe cineva ca mine", i-a mai spus Vladan magistratului.

Instanta a ramas in pronuntare, urmand sa ia o decizie in privinta lui Vladan la 28 ianuarie.

La 5 martie 2012, Gheorghe Vladan a deschis focul in incinta unui coafor de la Perla unde lucra sotia lui, care voia sa divorteze de el. Aceasta si casiera coaforului au fost ucise, iar sase persoane au fost ranite.

Vladan a fost deferit Justitiei, in stare de arest preventiv, in aprilie 2012, pentru omor calificat si deosebit de grav, tentativa la infractiunea de omor calificat si deosebit de grav, nerespectarea regimului armelor si munitiilor si conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de catre o persoana care are o imbibatie alcoolica peste limita legala.