Judecatoarea Carmen Mladen de la Curtea de Apel Craiova, acuzata de santaj, a fost arestata preventiv pentru 29 de zile, potrivit deciziei de joi a Curtii de Apel Bucuresti, prin care a fost admisa propunerea in acest sens formulata de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie (DNA), scrie Mediafax.

Instanta a luat aceeasi hotarare in cazul lui Ionel Stoian - retinut de DNA, alaturi de Mladen, sub aceeasi acuzatie. Decizia poate fi atacata cu recurs. Potrivit DNA, judecatoarea Carmen Mladen, de la Sectia civila a Curtii de Apel Craiova, a primit 5.000 de euro de la o persoana pe care o santaja din 28 mai, impreuna cu Ionel Stoian, careia i-a spus ca va face publice fapte compromitatoare daca nu primeste banii.

In perioada 28 mai - 12 iunie, Carmen Mladen si Ionel Stoian "au constrans, in mod repetat, o persoana denuntatoare, parte vatamata in cauza, sa le remita sume de bani, sub amenintarea ca vor da in vileag fapte presupus compromitatoare pentru respectiva persoana", au precizat procurorii.

Cei doi au obtinut astfel 5.000 de euro de la persoana vatamata, banii fiind primiti miercuri de judecatoarea Carmen Mladen.