Un cetatean austriac, liderul unei grupari de trafic de droguri, si alte doua persoane au fost retinute de procurorii DIICOT dupa ce au fost prinse pe autostrada Bucuresti-Pitesti transportand in autoturismele cu care mergeau 40 de kilograme de heroina, in valoare de doua milioane de euro, scrie Mediafax.

Procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT) - Structura Centrala au destructurat un grup infractional organizat transfrontalier, specializat in traficul international de droguri de mare risc dinspre Turcia catre tari din Uniunea Europeana.

Lider al gruparii a fost identificata Nicole Smith, cetatean austriac, in varsta de 44 de ani, sub coordonarea careia membrii gruparii au organizat procurarea unei importante cantitati de heroina din Turcia, tranzitarea teritoriului Romaniei si transportul drogurilor de mare risc pe ruta terestra catre Austria.

Nicole Smith si doi complici ai acesteia au fost prinsi in flagrant delict, marti, pe autostrada Bucuresti - Pitesti, in masinile cu care acestia mergeau fiind gasite 40 de kilograme de heroina.

Drogurile, in valoare de doua milioane de euro, erau ascunse in rezervoarele autovehiculelor sub forma a 84 de pachete.