Circulatia trenurilor intre Deva si Arad este blocata, luni dimineata, din cauza ca terasamentul caii ferate a fost afectat de scurgerile de pe versanti rezultate ca urmare a unei furtuni puternice care s-a produs in noaptea de duminica spre luni, a informat Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta (ISU) Hunedoara citat de Agerpres.

"Circulatia trenurilor, pe ruta Arad - Deva este blocata, terasamentul fiind inundat in urma furtunii puternice care a afectat nord-vestul judetului Hunedoara, in noaptea de 10 spre 11 iunie. Ambele fire de cale ferata sunt afectate de scurgerile de pe versanti pe o portiune de aproximativ 10 metri intre localitatile Gurasada si Campuri Surduc", a precizat purtatorul de cuvant al ISU Hunedoara, lt. Anemona Doda.

Furtuna produsa in cursul noptii a afectat zeci de gospodarii din localitatile Gothatea, Gurasada, Campuri Surduc si Roscani. Satul Bradatel, unde locuiesc peste 100 de oameni, este izolat, dupa ce un pod, de pe drumul comunal 160, care face legatura intre localitate si comuna Zam, a fost rupt de un parau iesit din matca.

In Deva, mai multi copaci au fost doborati de vant pe bulevardul Nicolae Balcescu si strada Cioclovina, in timp ce DN 7 a fost blocat pe un sens la iesirea din Deva, de un arbore dislocat de furtuna.

Peste 40 de pompieri militari de la Detasamentul din Deva si Ilia sunt implicati in ample misiuni de inlaturare a efectelor provocate de furtuna. Ei intervin cu motopompe si motofierastraie in toate zonele afectate, alaturi de ei fiind angrenati in actiuni jandarmi si reprezentanti ai Drumurilor Nationale.