Premierul Victor Ponta a cerut institutiilor publice lista tuturor contractelor incheiate cu casele de avocatura, precizeaza vineri Biroul de presa al Guvernului, dupa ce Valeriu Stoica a acuzat, in cursul diminetii, existenta unei adrese a corpului de control al primului ministru prin care se cerea inventarierea contractelor incheiate de stat cu societatea de avocati "Stoica&Asociatii".

"Corpul de control al premierului a trimis o adresa catre toate institutiile publice si companiile de stat, pentru a inventaria contractele de asistenta juridica incheiate de acestea cu societatea de avocati "Stoica&Asociatii", afirma partenerul fondator al casei de avocatura, Valeriu Stoica (PDL), citat de agentia Mediafax.

El a acuzat caracterizat demersul ca fiind discriminatoriu, deoarece nu vizeaza si contractele incheiate de stat cu alte societati de avocatura.

Biroul de presa al Guvernului sustine insa ca, "in urma nenumaratelor sesizari si informatii aparute in mass-media potrivit carora anumite Case de avocatura au un tratament preferential la unele institutii publice, incasand sume importante de bani, premierul Victor Ponta a cerut Corpului de Control sa solicite institutiilor publice lista tuturor contractelor cu Casele de avocatura pe care le-au incheiat".

Demersul vine dupa ce, in urma cu cateva zile, Guvernul a adoptat o Hotarare prin care institutiile publice care au angajati juristi nu vor mai avea posibilitatea sa incheie contracte cu firme de avocatura pentru reprezentarea in instanta.