"Improvizatia este cuvantul de ordine al lui Ponta la Educatie. Ponta vrea sa saboteze clasa pregatitoare pentru a decredibiliza educatia", a declarat fostul ministru al Educatiei Daniel Funeriu.

Clasa pregatitoareFoto: HotNews.ro

Dupa ce ministrul interimar Liviu Pop a anuntat ca licitatiile pentru clasa pregatitoare vor fi retrase, Funeriu a declarat pentru HotNews.ro ca "programa aprobata pentru clasa pregatitoare necesita un anumit tip de mobilier modulabil adaptat varstei. Pentru astfel de mobilier aveam bani prevazuti".

Cele mai importante declaratii ale fostului ministru al Educatiei Daniel Funeriu:

  • "Ponta dezinformeaza. Miza financiara a clasei pregatitoare nu e de 50 de milioane de lei. E de cateva miliarde de lei. Miliarde va castiga Romania ca o consecinta a unei educatii mai bune. Acum se investesc 50 de milioane.
  • Programa aprobata pentru clasa pregatitoare necesita un anumit tip de mobilier modulabil adaptat varstei. Pentru astfel de mobilier aveam bani prevazuti. Sa-l achizitioneze si de la matusa Tamara daca vor, dar sa-l achizitioneze nu sa improvizeze pe spatele copiilor. Acest mobilier urma sa intre in clase, asa cum e normal, in vacanta de vara.

Mobilier clasa pregatitoare (1)

Mobilier clasa pregatitoare

Foto: Hotnews

  • Am lasat ministerul la cheie in ceea ce priveste clasa pregatitoare si examenele nationale. Bani in conturi, proceduri la termen, curriculum pregatit, proceduri de formare profesionala, proceduri de ocupare a posturilor cu personal calificat. Este raspunderea politica a actualei guvernari de a decide daca merge pe stabilitate sau nu. Educatia este fara ministru de aproape o luna, iar responsabil este Victor Ponta.
  • Negasind un profesionist onest la educatie, Ponta improvizeaza tot felul de solutii. Vreau sa-i asigur pe parinti si pe elevi ca ministerul a fost lasat perfect organizat si ca nici chiar Ponta nu va reusi sa-l dea peste cap pana in septembrie.
  • Nu tin minte in mandatul meu sa fi dat vina pe ceea ce am gasit in minister, pe softuri sau alte asemenea lucruri. Am lucrat si am reusit. Sigur, nu eram toata ziua la televizor. E greu sa ceri unui lider sindical sa conduca institutia pe care a denigrat-o o viata intreaga, dar sunt suficienti specialisti in minister pentru ca lucrurile sa mearga. Poate invata de la ei, dar vad ca sunt pusi pe schimbat inspectori. Sunt aceiasi inspectori care anul trecut nu s-au lasat cumparati la bac".

Declaratia fostului ministru al Educatiei Daniel Funeriu vine dupa ceministrul interimar Liviu Pop a afirmat ca licitatiile pentru clasa pregatitoare vor fi retrase, dupa ce au fost gasite probleme la achizitia de mobilier, iar in anul scolar viitor vor fi facute improvizatii pentru functionarea acesteia. Ministrul interimar al Educatiei a precizat ca sunt doua tipuri de fonduri, unele deja licitate, pe opt euro-regiuni, respectiv 26 milioane de lei pentru banci, scaune, catedre, mobilier, si altele, de 23 de milioane de lei, pentru materiale si harti.

"Pe licitatie a fost doar mobilier. Fac audit, retrag licitatia. Utilarea se va face, banii vor fi tot aceiasi. Auditul care se face a semnalat o problema pe licitatia de la mobilierul scolar. Premierul mi-a dat sarcina - daca este sa zic asa - sa analizez, iar in sedinta de Guvern de miercuri sa vin cu rezultatul", a precizat Liviu Pop.