Mihnea Costoiu a fost ales rector al Universitatii Politehnica din Bucuresti

de Raluca Pantazi     HotNews.ro
Vineri, 23 martie 2012, 17:18 Actualitate | Esenţial


Mihnea Costoiu
Foto: Agerpres
Mihnea Costoiu (40 de ani) a fost ales in functia de rector al Universitatii Politehnica din Bucuresti. El a castigat alegerile care au avut loc joi, 22 martie, cu 75% dintre voturile comunitatii academice, in timp ce contracandidatul sau, Ion Ciuca, a intrunit 25% dintre voturi, a declarat pentru HotNews.ro purtatorul de cuvant al universitatii, Cornel Chira, care a precizat ca fostul rector Ecaterina Andronescu a fost ales in functia de presedinte al Senatului Universitatii. Rezultatul votului a fost validat astazi de Senatul UPB si a fost trimis spre validare Ministerului Educatiei. Mihnea Costoiu este doctorand al Universitatii Politehnica Bucuresti (UPB) si a ocupat din 2005 functia de director general administrativ al universitatii, este cadru didactic asociat la Academia de Studii Economice (ASE) Bucuresti, la Scoala Nationala de Studii Politice si Administrative (SNSPA) si la Universitatea Politehnica.

In 2009 a fost secretar de stat in Ministerul Educatiei, sub mandatul de ministru al Ecaterinei Andronescu, iar in perioada 2001-2004 a fost secretar general in cadrul Ministerului, tot sub mandatul acesteia. Potrivit Kamikaze, Mihnea Costoiu este "omul de incredere" al fostului rector Ecaterina Andronescu.    

Universitatea Politehnica din Bucuresti si-a ales joi noul rector, dupa ce Ecaterina Andronescu si-a finalizat cele doua mandate de rector prevazute de Legea Educatiei Nationale. In cursa pentru conducerea universitatii au fost Mihnea Costoiu si Ion Ciuca. Universitatea Politehnica este a doua cea mai mare universitate publica din Romania, dupa Universitatea Babes-Bolyai din Cluj-Napoca, in functie de numarul de studenti inmatriculati la studii de licenta pe locuri bugetate, cu 13.991 studenti, potrivit datelor de la 1 octombrie 2011 furnizate de Ministerul Educatiei. In total, Universitatea are aproximativ 25.000 de studenti inmatriculati la licenta, master sau doctorat, potrivit programului managerial al lui Mihnea Costoiu.

Mihnea Costoiu - CV si programul managerial

Mihnea Costoiu este doctorand al Universitatii Politehnica din Bucuresti, in 2002-2003 a urmat studii postuniversitare de Securitate Nationala la Colegiul National de Aparare, in 1996 si-a obtinut diploma de licenta in Inginerie economica la Universitatea Politehnica Bucuresti. In 1993 - 1995 a efectuat trei stagii de studii la Universitatea Paris IV, la Oxford si la Harvard.

Potrivit CV-ului, a fost membru in comisia de negociere a Guvernului cu Fondul Monetar International si Banca Mondiala in perioada 2001-2004 si in 2009. A fost membru in consiliul de conducere al Institutului Cultural Roman in perioada 2003-2004 si in 2009.

A ocupat din 2005 functia de director general administrativ al universitatii, este cadru didactic asociat la Academia de Studii Economice (ASE) din Bucuresti, la Scoala Nationala de Studii Politice si Administrative (SNSPA) si la Universitatea Politehnica din Bucuresti. In 2009 a fost secretar de stat in Ministerul Educatiei, sub mandatul de ministru al Ecaterinei Andronescu, iar in perioada 2001-2004 a fost secretar general in cadrul Ministerului. In 2004-2005 a fost manager de proiect in cadrul Ministerului Educatiei.

Datele din CV arata ca a fost olimpic, membru in lotul national de fizica (locul II) in 1988-1989, in 2004 a primit Ordinul National Serviciul Credincios in Rang de Cavaler, iar in 2008 a primit distinctie in lupta antidrog din partea Agentiei Nationale Antidrog.

Descarca de aici CV-ul integral al lui Mihnea Costoiu

Potrivit proiectului de management depus pentru candidatura la functia de rector al Universitatii Politehnice din Bucuresti, printre obiectivele candidaturii lui Mihnea Costoiu se numara urmatoarele:
 • castigarea unei reputatii internationale in ceea ce priveste educatia si cercetarea
 • identificarea si dezvoltarea unor directii de cercetare care pot aduce un avantaj competitiv universitatii
 • atragerea unei mase critice de studenti de varf si de cadre didactice care ies din comun
 • producerea de absolventi care sa ocupe pozitii cheie in administratia publica sau mediul economic si social
 • atragerea unor cercetatori de renume international in domeniile lor de activitate
 • recrutarea studentilor si a personalului de pe o piata internationala
 • stabilirea unei echipe manageriale de top, cu viziune strategica si planuri de implementare adecvate
 • atragerea de resurse financiare suficiente, care sa permita o balanta financiara stabila
 • diversificarea resurselor financiare atrase
 • compararea permanenta cu universitati si departamente de top din lume, in vederea ajustarii planurilor si obiectivelor strategice
 • Modernizarea, adaptarea si flexibilizarea programelor de studii, in sensul asigurarii competentelor prin care se defineste cariera profesionala in acord cu cerintele pietei muncii
 • Universitatea Politehnica din Bucuresti trebuie sa devina un important furnizor de formare continua pentru generarea de noi competente stiintifice si reactualizarea competentelor dobandite in formarea initiala
 • dezvoltarea unor structuri institutionale dedicate formarii continue
 • utilizarea tehnologiilor informarii si comunicarii in sprijinul flexibilizarii ofertei educationale si dezvoltarii unor programe de educatie la distanta si e-learning
Descarca de aici Programul managerial al lui Mihnea Costoiu

Presa despre Mihnea Costoiu

Gazeta de Sud scria in 2009 ca postul de secretar de stat in Ministerul Educatiei responsabil de buget, finante si investitii, informatizare si resurse, coordonarea implementarii proiectelor finantate din fonduri rambursabile sau nerambursabile pe care Mihnea Costoiu l-a ocupat in acel an "a fost infiintat special pentru a fi ocupat de o anumita persoana". Adrian Gorun, fost secretar general al Ministerului Educatiei, declara atunci pentru publicatia citata ca "toti banii ministerului vor fi gestionati de el si de ministrul Ecaterina Andronescu. Nu a mai existat niciodata un post de secretar de stat cu asemenea atributii in cadrul ministerului".

Inainte de a ajunge in Ministerul Educatiei, Mihnea Costoiu ar fi cumparat in 1999 societatea TAMSA care presta servicii catre sectorul minier, unde l-ar fi numit la sefia Consiliului de Administratie pe Ion Negricioiu, scrie Gazeta de Sud.

In 2010, fostul secretar de stat in Educatie ar fi cumparat o casa de 200.000 de euro de amenajarea careia s-ar fi ocupat una dintre firmele carora Mihnea Costoiu le-ar fi acordat contracte din functia de director general la Politehnica Bucuresti, scrie Kamikaze. Potrivit sursei citate, anterior Costoiu ar fi fost implicat in "falimentarea unor foste societati de stat, fapt pentru care a fost anchetat penal de Parchetul de pe linga Curtea de Apel Craiova".

Fostul vicepresedinte al PSD Gorj, Marius Vlaicu, declara in 2010 ca este "dezamagit" de colegii din PSD pentru ca atunci "cand am candidat pentru functia de secretar general adjunct, in Ministerul Educatiei, si, desi am luat concursul de functionar public, colegii mei de partid, doamna Ecaterina Andronescu si Mihnea Costoiu, mi-au retras dosarul si au numit pe altcineva in aceasta functie", transmite Impact in Gorj.  

"Politehnica a curatat Ministerul Educatiei de miliarde" titra Cotidianul in 2005, intr-un articol in care arata ca Mihnea Costoiu ar fi semnat din functia de secretar general in Ministerul Educatiei pentru ca imprimante si computere sa fie transferate de la Minister catre Universitatea Politehnica din Bucuresti.  


Contracandidatul sau in alegeri: Ion Ciuca - CV si programul managerial

Ion Ciuca
Foto: Agerpres
Ion Ciuca (55 de ani) conduce din 2005 Directia de Strategii de Finantare Institutionala in invatamantul superior din cadrul Ministerului Educatiei, din 2010 este conducator de doctorat la catedra Metalurgia fizica si Stiinta materialelor - Universitatea Politehnica Bucuresti, iar din 2000 este profesor universitar la aceeasi catedra. In 1992-1994 a fost bursier doctorand la o Universitatea de Stiinta si Tehnologie din Beijing.

Este licentiat al Facultatii de Metalurgie, din 2005 este doctor in Stiinta materialelor, a urmat cursuri de specializare in Franta, Marea Britanie, Olanda, Italia, Danemarca si China.

Descarca de aici CV-ul integral al lui Ion Ciuca 

Potrivit proiectului de management depus pentru candidatura la functia de rector al Universitatii Politehnice din Bucuresti, printre obiectivele candidaturii lui Ion Ciuca se numara urmatoarele:
 • Crearea unei deschideri internationale pentru atragerea si realizarea de schimburi reciproce de cadre didactice, cercetatori, postdoctoranzi si doctroanzi cu precadre din spatiul tarilor U.E.
 • Cresterea numarului de studenti straini cu precadere proveniti din spatial tarilor emergente
 • Universitatea Politehnica Bucuresti sa devina una dintre cele mai performante, mai dinamice si mai flexibile institutii de cercetare stiintifica in domeniul stiintei si tehnologiei din Romania
 • Deschidere catre mediul de afaceri, prin parteneriate public private, in domeniul procesului didactic si de cercetare
 • Crearea de laboratoare complexe de cercetare certificate pe fiecare domeniu de clasificare
 • Demararea procedurilor de construire a unui club al universitatii (care sa cuprinda spatii de conferinte, hotel, centru multimedia, televiziunea universitatii, alte anexe)
 • Dezvoltarea unui sistem de management bazat pe transparenta decizionala
 • Responsabilizarea studentilor prin implicarea directa a acestora in procesul de evaluare didactica
 • Crearea unei strategii de marketing universitar pentru crearea 'brandului' universitatii, a obiectelor personalizate si a steagului universitatii
 • Introducerea sistemului de finantare multianuala pe cicluri de studii
 • Adoptarea de noi scheme inovative de sprijin financiar (burse private)
 • Revizuiea procedurilor actuale de recrutare si de admitere astfel incat sa se poata media intre numarul si calitatea studentilor care se inscriu la universitatea noastra
 • Cresterea mediului competitiv si cresterea taxelor de studiu atrage dupa sine asteptari sporite ale studentilor in ceea ce priveste serviciile educationale oferite, provocare la care universitatea noastra trebuie sa poata raspunde
Descarca de aici Programul managerial al lui Ion Ciuca

Pe 16 martie, Ecaterina Andronescu a prezentat raportul activitatii sale de rector, potrivit calendarului publicat de universitate, la finalul celor doua mandate prevazute de lege. Alegerile care au inceput la finele anului trecut si continua in acest an, in cadrul universitatilor, sunt primele care se desfasoara conform noii Legi a Educatiei Nationale, prin votul tuturor cadrelor didactice si de cercetare titulare din cadrul universitatii si al reprezentantilor studentilor din senatul universitar si din consiliile facultatilor, si nu de membrii Senatului ca pana acum.

Atributiile rectorului:
Rectorul reprezinta legal universitatea in relatiile cu tertii si realizeaza conducerea executiva a universitatii. Rectorul este ordonatorul de credite al universitatii. Rectorul are urmatoarele atributii:
- realizeaza managementul si conducerea operativa a universitatii, pe baza contractului de management
- negociaza si semneaza contractul institutional cu Ministerul Educatiei
- incheie contractul de management cu senatul universitar;
- propune spre aprobare senatului universitar structura si reglementarile de functionare ale universitatii;
- propune spre aprobare senatului universitar proiectul de buget si raportul privind executia bugetara;
- prezinta senatului universitar, in luna aprilie a fiecarui an, un raport privind starea universitatii. Senatul universitar valideaza acest raport, in baza referatelor realizate de comisiile sale de specialitate. Aceste documente sunt publice;
- conduce consiliul de administratie;
- indeplineste alte atributii stabilite de senatul universitar, in conformitate cu contractul de management, Carta universitara si legislatia in vigoare.
- Durata mandatului de rector este de 4 ani. Mandatul poate fi innoit cel mult o data, in urma unui nou concurs, conform prevederilor Cartei universitare. O persoana nu poate fi rector al aceleiasi institutii de invatamant superior pentru mai mult de 8 ani, indiferent de perioada in care s-au derulat mandatele si de intreruperile acestora.

Citeste si:


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

24313 vizualizari

 • +8 (8 voturi)    
  Nu-l conosc... (Vineri, 23 martie 2012, 17:34)

  Liviu [anonim]

  Nu-l conosc pe acest om-noul rector, insa in calitate de absolvent al Politehnicii si din postura de tata de student al Politehnicii pot spune doua lucruri: dl Costoiu a fost un director administrativ dezastruos, Politehnica arata in cea mai mare parte ca dupa razboi iar spatiile verzi precum jungla (dupa multiplele indeletniciri enumerate in articol este de inteles ca nu-i statea capul decat partial prin Politehnica) iar pe de alta parte parca ar fi fost cazul ca rectorul acestei institutii sa fie de o anume anvergura profesionala, ce sa depaseasca treapta de doctorand. Oricum ii urez succes.
  • +7 (11 voturi)    
   PSD-ist de-a lui Abramburica! (Vineri, 23 martie 2012, 19:53)

   Impotriva prostiei din tara [utilizator] i-a raspuns lui Liviu

   A fost ales un asemenea exemplar pentru ca majoritatea profesorilor din Romania sunt niste neaveniti, vor salarii mari pentru maxim 16 ore de munca pe saptamana, spaga si meditatii.
   Ca le place sau nu, as taia jumatate din programa asta imbecila pe care o predau cu atata mandrie, buna de aruncat la gunoi si as da jumatate din ei afara dintre cei slabi si fara competente pedagogice.
 • +11 (11 voturi)    
  Vremuri... (Vineri, 23 martie 2012, 17:39)

  aqualung [utilizator]

  Îmi amintesc vremurile când rector al UPB era dl. prof. Dumitrache. Ce prestanţă dădea el întregii universităţi şi cum s-au schimbat lucrurile după ce în locul lui a apărut Ecaterina Andronescu...
  • 0 (2 voturi)    
   [RE] Vremuri... (Sâmbătă, 24 martie 2012, 8:04)

   nici nu stiu [anonim] i-a raspuns lui aqualung

   Nu sunt eu, dl. prof. Dumitrache.
  • -2 (2 voturi)    
   Dumitrache? (Luni, 26 martie 2012, 12:37)

   Borcanel [anonim] i-a raspuns lui aqualung

   Om cu prestanta? Este un jeg de om, profesor care n-a facut decat sa macelareasca studenti. Din nefericire l-am avut ca profesor, mare ghinion... Din 400 de insi cati avea la examen nu treceau decat 10. Ne-a tinut asa din anul 2 pana in 4, cu toate ca ii scriai tot, numai ca sa-si bata joc de noi. O lepra:)
   • 0 (0 voturi)    
    400? Sigur nu 4000? (Marţi, 17 aprilie 2012, 0:20)

    Ion Roata [anonim] i-a raspuns lui Borcanel

    Bati campii! L-am avut ca profesor si nu am nimic sa-i reprosez. De regula dintr-o grupa treceau cam jumatate, poate mai putin (10-15 din 25) si se trecea pe cunostinte, nu pe copiat sau ochi frumosi. Daca nu ai invatat, cum era sa te treaca?
  • 0 (0 voturi)    
   Dumitrache ??? Dislike (Joi, 27 iunie 2013, 19:46)

   Stefan [anonim] i-a raspuns lui aqualung

   Poate Dl. Dumitrache era pe vremuri. Sunt absolvent de Mecanica si ... vreau sa spun ca mie mi-a lasat un gust amar.
 • +13 (13 voturi)    
  Rusine (Vineri, 23 martie 2012, 17:42)

  Strainul [anonim]

  Un individ cu 4 clase nu se gasea pentru acest post.
  Desfiintati cloaca caci ride lumea de noi !
 • +13 (13 voturi)    
  Doctorandul rector (Vineri, 23 martie 2012, 18:18)

  Leon [anonim]

  Curat democatie originala, coane Ionica.
  • +7 (7 voturi)    
   exact (Vineri, 23 martie 2012, 18:57)

   Aramis [utilizator] i-a raspuns lui Leon

   imi aduc aminte de vremurile cind rectorul UPB era profesor doctor cu o anumita virsta
  • +3 (3 voturi)    
   Doctor (Sâmbătă, 24 martie 2012, 9:32)

   M.Ciobanu [anonim] i-a raspuns lui Leon

   Acuma, ca e rector o sa fie si doctor!
 • +9 (11 voturi)    
  Asta nu are nici-o treaba cu Politehnica. (Vineri, 23 martie 2012, 18:42)

  mircea [anonim]

  Din CV-ul d-lui se vede ca nici nu a studiat ,nici nu a predat la Politehnica.Ce specialisti va scoate politehnica Bucuresti cu un astfel de rector,nu inteleg,dar cred ca va trebui sa ne reorientam si sa trimitem copii sa studieze prin alte parti.Cu un astfel de rector,nu se diferentiaza de Spiru Haret.Poate Ministerul nu va valida alegerea.Cum D-zeu l-au votat ceilalti?Ce pregatire au si ceilalti?Sa fie adevarat cand se spune ca Ecaterina Andronescu a dat diplome pe banda la tot PSD-ul si de aceia a si fost aleasa vice cu un numar mare de voturi.Au votat-o analfabetii cu diplome de studii superioare de la Politehnica Bucuresti.se spune ca Vanghelie,Marian Oprisan sunt printre beneficiari.
 • +11 (13 voturi)    
  Inca o data, rusine! (Vineri, 23 martie 2012, 18:46)

  Socrate [anonim]

  O nulitate propagandistica. Daca ei si l-au ales, inseamna ca-l merita. Nu degeaba UPB mai este numita si Cimitirul Elefantilor. Dormiti in pace, dragi ingineri!
 • +10 (10 voturi)    
  iliescul upebeului (Vineri, 23 martie 2012, 19:39)

  gogu [anonim]

  interesant e ca a fost votat de 75%...sa fie un iliescu al upb-ului oare ?!?
 • +9 (9 voturi)    
  mare si proasta? (Vineri, 23 martie 2012, 19:48)

  codo [anonim]

  A doua cea mai mare universitate publica din Romania condusa de unul care nu si-a terminat studiile? Suspecta treaba dar daca e democratie, asa sa fie. Partea haioasa e ca daca compari cu politehnica franceza de exemplu, te sperii de diferenta de nivel. A lor e Grade Ecole si nu prin numar ci prin prestigiu, numai capete patrate intra acolo (probabil ca orice absolvent de-al lor ar face umbra noului ales UPB) si mai au si o uniforma de toata frumusetea. Si daca te duci la vreo formare in FR spunand ca ai facut Politehnica la Bucuresti se uita la tine ca la un extraterestru (wow) nestiind ca nu incape nicio comparatie: in RO e doar o chestie mare condusa de un domn mic...
  • 0 (0 voturi)    
   UPB (Marţi, 11 decembrie 2012, 23:22)

   Adi [anonim] i-a raspuns lui codo

   Nu pot sa cred ca ganditi asa despre aceasta facultate. Pun pariu ca nici nu stiti unde este pozitionata pe harta, Numai vorbiti in necunostinta de cauza. UPB este o facultate de prestigiu din Romania si care se ridica la normele internationale fara nici o problema, in ceea ce priveste studenti... sunt si studenti slabi dar si unii cu " capete patrate ", cum vrei dumneata sa fie studentul din ziua de azi daca e crescut intr-un sistem bolnav si dupa ce se chinuie atat in facultate statul il goneste din tara?
 • +12 (12 voturi)    
  nu am citit bine? doctorand? (Vineri, 23 martie 2012, 19:48)

  andu [anonim]

  nu vad bine? doctorand?
  m-am dus la cv si, intr-adevar, e doctorand din 2010!!! politehnica are si oameni de mare valoare, nu zic ca e obligatoriu sa fie doctor, insa asta imi pare un politruc PSD, amator de functii, preda in n locuri, nu are specialitate tehnica, nu prea ii vad locul la politehnica! in fine, e alegerea lor, asta e drumul pe care l-au ales, stiti vorba, cum iti asterni...
 • +8 (8 voturi)    
  jenant (Vineri, 23 martie 2012, 20:54)

  cosmin [anonim]

  Sunt si eu doctorand, ce-i dreapt la o alta universitate. Oare daca devin cadru didactic asociat la UPB ma pun si pe mine prorector? :D
 • +8 (8 voturi)    
  politruc de mic (Vineri, 23 martie 2012, 21:55)

  coana Geta [anonim]

  Baiatul asta e din Tg-Jiu. Eram copii si mergeam la sedintele alea cu pionierii, sa ne plictisim pe acolo- si cine tinea discursuri? Micul pionier de frunte Mihnea. Apoi m-am trezit la acelasi liceu cu el. Cine tinea orice discurs posibil in numele elevilor? Tinarul Mihnea. Apoi i-am vazut numele ca secretar de stat- iata, zic, baiatul asta si-a urmat calea. Politruc de mic. Rector la Politehnica, baiatul cu discursurile? Ha!
  • +3 (3 voturi)    
   Confirm (Sâmbătă, 24 martie 2012, 11:18)

   zizi_m [utilizator] i-a raspuns lui coana Geta

   Asa este, la generala a fost chiar comandant de unitate .... :)) Spunea cretinitatile alea de poezii comuniste cu un patos pe care si acum mi-l amintesc. Apoi, la liceu, mare utecist. In rest, mediocru. Si-a scris in CV ca a fost la Olimpiada la faza nationala la fizica, din cate stiu eu in anul ala nu a mers nimeni la Nationala, cred ca minte.

   p.s. coana Geta, cred ca am fost colegi de liceu :)
   • +2 (2 voturi)    
    da (Sâmbătă, 24 martie 2012, 17:09)

    coana Geta [anonim] i-a raspuns lui zizi_m

    Asa se pare :)
    Costoiu, la faza nationala?! Fugi de-aici! Minte, o fi vrut sa scrie "judeteana" si a gresit :)
 • +8 (8 voturi)    
  Abramburica (Vineri, 23 martie 2012, 22:47)

  Constantin3 [utilizator]

  ,,Abramburica,, de fapt a reusit sa-l impuna pe acet om.Si eu am absolvit politehnica si imi este rusine de modul cum acest fost ministru al invatamantului a reusit sa ,,ingroape,, politehnica.
  La evaluarile internationale tare imi este frica ca Universitatea Politehnica nu va indeplini nici macar conditiile pentru clasificarea C!
  Dar cadrele de acolo au crezut poate ca pot frauda de fapt legea invatamantului daca aleg ,,omul,, sprijinit de Antonescu!
  Inca o idee:
  1)politehnica l-a dat pe primul ministru Roman;
  2)politehnica l-a dat pe viceprim ministrul Vatasescu, cel cu afacerea surselor de PC;
  3)politehnica a dat pe ministrul invatamantului Stefan;
  4)politehnica a dat ministrul invatamantului Antonescu.
  Amintesc reprezentantii acestei institutii care fie au facut numai prostii, fie au luat niste masuri aberante, fie au reusit sa intre in uitare!
  Nu credeti ca totusi este prea mult pentru o institutie care profesional scartie din toate incheieturile si moral idem!
  Astept cu interes raportul ARACIS.
 • +5 (5 voturi)    
  Ciocoii Noi (Sâmbătă, 24 martie 2012, 0:26)

  Politrucul [anonim]

  Se face transferul de putere catre copii si cum marea majoritate a celor educati sau profesionisti au ales calea vestului sau pe plaiuri mai indepartate...ghici ciuperca ce-i?
  Nu suna bine viitorul cu ciocoii astia de factura moderna.
 • +2 (2 voturi)    
  Adica tot Andronescu conduce UPC... (Sâmbătă, 24 martie 2012, 7:58)

  catalina [anonim]

  E pupilul ei de ani de zile.

  Si, a propos, cum mai stati cu contractul de la R3, cu Estensio Corporation Piatra Neamt, d-le Costoiu?
  Fratii Bogdan si Gabriel Muraru (zis "regele" sarii, mai nou, sau regele pitipoancelor), stiti dvs...
 • +2 (2 voturi)    
  interesant (Sâmbătă, 24 martie 2012, 8:03)

  Tim [anonim]

  E foarte "interesant" cum poate fi el in prezent cadru didactic asociat la 3 universitati bucurestene cand de un an LEN prevede pentru cd asociate conditie de lector univeritar deci si detinerea titlului de doctor....
 • -1 (3 voturi)    
  articol (Sâmbătă, 24 martie 2012, 10:40)

  cristina [anonim]

  Felicitari pentru acest articol, sunt descrisi ambii candidati, programele propuse de acestia in campanie, atributiile rectorului, si inclusiv articole mai vechi din presa despre candidatul ales. Este un articol scris bine, impartial, ce ofera destule informatii. In schimb, cu dezamagire am vazut pe alte site-uri de stiri online articole legate de aceasta stire care sunt subiective, ataca inca din titlu si scriu doua trei fraze.

  Referitor la candidatul ales, chiar daca lucrurile nu stau atat de bine, macar avem in senatul universitatii oameni capabili si poate toata aceasta echipa de conducere va aduce mai multe schimbari in bine.
  • 0 (2 voturi)    
   Esti membra PSD (Luni, 26 martie 2012, 10:37)

   Ghita Asavei [anonim] i-a raspuns lui cristina

   Cristina draga, te-am prins, esti membra PSD...
 • +2 (2 voturi)    
  Tovarasul Costoiu (Sâmbătă, 24 martie 2012, 11:25)

  radub [anonim]

  Un mic studiu de fizionomie ne-ar putea spune ce s-ar fi intamplat cu acest domn in cazul supravietuirii sistemului comunist : desigur membru PCR, eventual sef al organizatiei de baza, foarte probabil colaborator cu anumite organe, talent de a se aranja cu "sistemul" de parvenire reserist atunci si romanesc, acum.
  Inteligent destul ca sa inteleaga ca pentru el si alde ca el, Romanica este Tara tuturor posibilitatilor, locul unic unde se poate "aranja". Pentru nimic in lume nu ar fi cochetat cu idea plecarii din tara, stiind ce l-ar astepta in "pribegie". Imi aduc aminte de un roman intalnit intamplator in Canada. Imi vorbea dezgustat despre noua lui patrie : " Uite unde m-a adus mizeria asta de tara. Eu, fost conferentiar universitar, doctor in stiinte si om respectat pe linie de partid, am ajuns aici sa fiu liferant de Pizza".
  Dar de fapt tragedia situatiei rezida in halul inimaginabil de degenerare a mediului inconjurator, total incapabil in recunoasterea valorilor. Este promovata o tipologia a individului
  smecher, incisiv, "descurcaret", calitatile advevarate care promoveaza in restul lumii elitele universitare par a fi in Romania total necunoscute.
  • 0 (0 voturi)    
   Sfantul Hector! (Sâmbătă, 24 martie 2012, 18:36)

   tete [anonim] i-a raspuns lui radub

   Bai, dar pentru voi toti sunt comunisti?! Omul asta avea 18 ani la Revolutie, cati dintre voi avea mentalitatea si personalitatea intr-atat de dezvoltata incat sa refuzati un post de sef de organizatie UTC? Nimeni! Problema lustratiei ar trebui sa tinteasca persoanele care au terminat facultatea si inca mai erau activi, nicidecum pustanii. De exemplu ilici, felix, base, toti astia, greii,
  • 0 (0 voturi)    
   pai (Luni, 26 martie 2012, 15:12)

   agentu [anonim] i-a raspuns lui radub

   In Curentul de azi scrie ca a fost turnator la secu de la 16 ani. O fi adevarat? cica da, scrie ceva de CNSAS.
 • +2 (2 voturi)    
  contradictie (Sâmbătă, 24 martie 2012, 12:50)

  Claudia [anonim]

  art.295 din LEN: Angajarea pe un post didactic sau de cercetare se face, pe perioada determinata sau pe perioada nedeterminata. Angajarea pe perioada nedeterminata pe orice functie didactica sau de cercetare este posibila numai prin concurs public, organizat de institutia de invatamant superior, dupa obtinerea titlului de doctor.
  (3) Prin exceptie de la prevederile legislatiei muncii, durata unei perioade determinate este de maximum 3 ani.
  Daca domnul acesta nu a luat doctoratul inseamna ca are limitat contractul de munca la max 3 ani, ori mandatul rectorului este de fix de 4.Peste 3 ani isi prelungeste siesi contractul asta daca intre timp nu-si semneaza propria diploma de doctor. Ce naiba se intampla in tara asta?
  • +1 (1 vot)    
   e o scapare a LEN (Sâmbătă, 24 martie 2012, 22:25)

   Tim [anonim] i-a raspuns lui Claudia

   Nu trebuie sa fie cadru didactic, asta e poanta. LEN e neclara rau aici. Costoiu am inteles ca era director administrativ si acum va fi si rector. Problema e ca el scrie ca e cadru didactic asociat ori asta nu poate fi fara doctorat...
 • +2 (2 voturi)    
  Mai bine... (Sâmbătă, 24 martie 2012, 16:42)

  Gimmy [anonim]

  Mai bine il puneau rector pe Vanghelie!
 • +2 (2 voturi)    
  Scarba profunda (Sâmbătă, 24 martie 2012, 17:07)

  Pitagora [anonim]

  Ma uit in CV si vad numai minciuni, stagii peste stagii la universitati americane si engleze????!!! Pe langa faptul ca este o jignire pentru absolventii Politehnicii este o jignire si pentru absolventii de Oxford si Harward care aparent se compara cu Costoiu!!! MEC-ul ar trebui sa-i invalideze pentru MINCIUNI din CV. Daca MEC-ul accepta asemenea aberatii in CV-ul unui rector atunci cu o hartie care suporta orice poti ajunge maine academician. Este cumva doctorandul Abramburicai? gurile rele zic ca da si 3 catedre au ordin sa-i scrie articole si teza.
 • +2 (2 voturi)    
  MAFIA PSD pangareste Politehnica ! (Duminică, 25 martie 2012, 2:00)

  Anti mafie [anonim]

  MAFIA PSD pangareste totul !
  Prostalul seriei din Politehnica - TCM a ajuns..."rector"?! Cat a furat cu psd in Gorj..., nici el nu mai stie!
  JIGNIRE maxima la adresa profesorilor si absolventilor Politehnicii, de ieri...si de azi !
  HALAL !
  ARESTATI mafioata Abramburica (s-a platit pe ea cat era la minister cu sute de milioane !...) si ARESTATI mafiotul Costoiu (hot pe oriunde la carat scursoarea PSDela Antonescu si mafiot in Gorj unde a falimentat multe firme si a praduit bugetul de stat cu miliarde !...) !
  Auzi, nenorocitul e si.."prof" al ASE, la SNSPA, la Politehnica..."asociat" !? Incredibil in ce hal a distrus acest FOCAR PSD Politehnica si invatamantul superior ...!
 • +4 (4 voturi)    
  Un impostor a ajuns Rector (Duminică, 25 martie 2012, 11:18)

  Marian [anonim]

  Sa ajungi Rector la cea mai mare Universitate tehnica din tara ar trebui sa fie o incununare a unor rezultate deosebite stiintifice si didactice, ori Costoiu s-a remarcat doar prin escrocherii si impostura. El nu are experienta necesara remarcandu-se prin ilegaltati cre l-au facut cunoscut Parchetelor din Bucuresti si Craiova. Relatia lui cu Androneasca mai mult decat profesionala si prieteneasca l-au adus ca Rctor Marioneta la Politehnica. El nu are experienta didactica si de cercetare si se pricepe la umflat devize de reparatii di dotari cu mijloace fixe. Alegerea acestui individ ca Recror este o mare rusine pe obrazul profesorilor si academicienilor din Politehnica. Sa speram ca ministrul invatamantului nu-l va valida si va diispune o alta etapa de alegeri la Politehnica urmand sa o scoata de sub influenta nefasta a Androneascai.
 • +1 (1 vot)    
  RECTORUL COSTOIU (Duminică, 25 martie 2012, 23:47)

  LEC [anonim]

  Cand am studiat eu la Politehnica , imi aduc bine aminte , au fost doi succesiv doi rectori:
  Radu Voinea ,si George Baranescu; ingineri cu titluri academice, contributii tehnice de exceptie.
 • +2 (2 voturi)    
  O rusine made Abramburica (Luni, 26 martie 2012, 10:36)

  Ghita Asavei [anonim]

  Politehnica din Bucuresti a avut rectori de o inalta tinuta, profesori de valoare. Cetateanu acesta impus de Abramburica nu poate sta alaturi de academicianul Radu Voinea, profesorul V. N. Constantinescu si de ceilalti rectori din istoria Politehnicii. Cum a fost posibila o asemenea prostie? Trebuie sa ne dam seama ca derizoriul in care a cazut meseria de inginer, mecanismele murdare prin care sunt scosi doctorii pe banda rulanta, cursurile invechite sunt opera unor oameni care isi spun profesori, membri ai senatului UPB. Imi cer scuze pentru cadrele didactice de buna credinta, dar Politehnica bucuresteana este o cloaca si nu ne mai putem mandri ca suntem absolventii sai. Domnilor membrii ai Senatului UPB, domnilor profesori care ati permis si permiteti in continuare toate aceste enormitati, imi este sila.
 • +1 (1 vot)    
  Pe cand or sa candideze? (Luni, 26 martie 2012, 17:49)

  Mishu [anonim]

  Electricienii si instalatorii?
 • 0 (0 voturi)    
  nu va plangeti (Luni, 26 martie 2012, 19:10)

  mimi [anonim]

  Fiti fericiti cei de la UPB ca nu a pus mana pe universitate o gasca PDL-ista. Atunci ati fi vazut cum este, altii cunosc acest lucru si va felicita! Procentul de 75% din 85% prezenti arata clar ce s-a dorit. Ciuca nu este decat un mafiot din minister care a ajuns conducator de doctorat in conditii foarte dubioase, cand s-a creat un culoar pentru cei care nu aveau conducere de doctorat si se stia ca noua lege a educatiei va fi dura privind criteriile.
 • +1 (1 vot)    
  Politehnica ca scoala de partid (Luni, 26 martie 2012, 19:29)

  Bamboo [anonim]

  Studentii ar trebui sa stie ca Politehnica a devenit scoala de partid PSD-ista (mai nou USL-ista) unde se dau dimplome de doctorat pe banda la oameni politici care nici macar nu si-au citit teza. Stau si ma intreb? Ce jignire mai mare poate fi pentru un actual academician sau profesor din Politehnica cu reputatie internationala sa stea la usa unui doctorand sa-i semneze o adeverinta? S-a dovedit inca odata ca daca stii sa manipulezi cu bani intelectuali poti obtine ORICE, inclusiv sa accepte un student repetent in functia de Rector. Dar repententii sunt la moda si candideaza chiar si la Presedentie!!!
 • +2 (2 voturi)    
  Domnilor Profesori de la POLITEHNICA (Marţi, 27 martie 2012, 21:36)

  PSD-erbedeul [utilizator]

  Domnilor Profesori de la POLITEHNICA din Bucureşti: Să ne fie ruşine !
 • 0 (0 voturi)    
  tot un mafiot al UPB (Vineri, 12 iulie 2013, 22:41)

  Mirel [anonim]

  Numai escroci in conducerea UPB, eu sunt angajat acolo si cunosc treburile .
  Acest mihnea costoiu are un frate care este asociat cu alti mafioti ai politehnicii precum petrea gabriel fost presedinte al ligii studentesti actual viceprimar la sect 6 si catelus desavarsit al lu abramburica si cu costin bacaneanu fiu de senator de Buzau si impreuna au facut o bomba de carciuma tiganeasca deasupra punctului termic R4 unde oracaie cocalarii manele pana la 7 dimineata si tine treji toti studentii care locuiesc in caminele apropiate. Iar punctul termic respectiv care se afla sub carciuma aceea ordinara din cauza gunoaielor alimentare care se arunca din carciuma practic a devenit un focar de infectie colcaie sobolanii si gandacii , doi fochisti de acolo deja au facut cunostinta cu spitalul fiind diagnosticati cu diferiote infectii periculoase.
  • 0 (0 voturi)    
   wsdsadasd (Vineri, 17 februarie 2017, 18:45)

   Costoiu DumiTRU [anonim] i-a raspuns lui Mirel

   Sa sugi pl


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by