Inalta Curte de Casatie si Justitie a emis, joi dupa-amiaza, mandat de arestare preventiva in lipsa pentru 30 de zile pe numele lui Mihail Boldea. Decizia poate fi atacata cu recurs de avocatii deputatului. Mihail Boldea, acuzat de inselaciune intr-un dosar privind infractiuni imobiliare in care prejudiciul este estimat la un milion de euro, a parasit tara sambata, 17 martie, cu destinatia Turcia, de unde a plecat spre o alta destinatie necunoscuta deocamdata, a anuntat joi dimineata procurorul-sef al DIICOT, Codrut Olaru.

Tot joi, procurorul general al Romaniei, Laura Codruta Kovesi, a declarat ca Boldea a parasit tara in mod legal, el neavand interdictie in acest sens din cauza unui vid legislativ, iar dupa ce va fi emis un mandat de arestare pe numele sau, el va putea fi dat in urmarire internationala.

ICCJ a judecat solicitarea DIICOT in sedinta nepublica. Deputatul Boldea a fost aparat de un avocat ales, George Moloman, angajat de fratele parlamentarului.

La finalul sedintei de judecata, avocatul lui Boldea a spus ca parlamentarului i s-a incalcat dreptul la aparare, deoarece a fost citat cu doar cateva ore inaintea procesului.

Procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism - Serviciul Teritorial Galati au solicitat miercuri Inaltei Curti de Casatie si Justitie arestarea preventiva in lipsa a deputatului Mihail Boldea.

Potrivit unui comunicat al DIICOT, in motivarea solicitarii s-au retinut starea de pericol concret pentru ordinea publica raportat la gravitatea faptelor retinute in sarcina sa si existenta unor indicii temeinice potrivit carora Mihail Boldea se sustrage urmaririi penale.