Cursurile vor fi suspendate luni in 1.195 de unitati de invatamant din tara, a anuntat duminica Ministerul Educatiei, citat de Agerpres. Oficialii afirma ca, avand in vedere ca situatia este "dinamica", numarul scolilor care nu isi vor desfasura activitatea ar putea sa creasca.

Conducerea ministerului va comunica o noua situatie dupa reuniunile comandamentelor pentru situatii de urgenta, care vor avea loc la ora 19.00.

"Potrivit raportarilor de duminica de la ora 15.00, se preconizeaza ca luni, 6 februarie, sa functioneze toate scolile din 20 de judete. In celelalte judete, situatia se prezinta astfel: 12 inspectorate scolare judetene au raportat suspendarea cursurilor in mai putin de 10 unitati de invatamant, in timp ce alte 10 judete inregistreaza intre 11 si 300 de unitati de invatamant inchise", a precizat Ministerul Educatiei.

Totodata, in judetele Vrancea si Olt inspectoratele scolare judetene au luat decizia suspendarii cursurilor in toate unitatile de invatamant, in judetul Buzau vor fi inchise toate unitatile de invatamant in afara gradinitelor si scolilor generale din municipiile Buzau si Ramnicu-Sarat, in judetul Bacau vor fi inchise 180 de unitati de invatamant si in Botosani 141 de unitati de invatamant.

Duminica de la ora 18.00 a intrat in vigoare o avertizare meteo cu cod portocaliu de ninsori si viscol pentru partea de sud si de sud-est a teritoriului tarii, unde se asteapta ninsori, intensificari ale vantului, viscol si polei.