Administratia Nationala de Meteorologie a anuntat, duminica dimineata, ca mentine avertizarea de cod galben pana la ora 18.00, in aceasta perioada urmand sa se produca ninsori, intensificari ale vantului, viscol si polei in intreaga tara. Dupa ora 18.00, va intra in vigoare o avertizare cod portocaliu care va viza partea de sud si de sud-est a tarii si care este valabila pana miercuri dimineata, celelalte zone ramanand sub incidenta codului galben.

Cod portocaliu si cod galben de ninsori, viscol si poleiFoto: ANM

Conform ANM, atentionarea emisa in data de 2 februarie isi mentine valabilitatea pana astazi la ora 18.00, cu urmatoarele mentiuni: in Muntenia, Dobrogea si sudul Moldovei vor mai fi precipitatii sub forma de ploaie si lapovita si pe arii extinse se va produce polei, iar vantul va fi moderat. In celelalte regiuni va ninge.

UPDATE: Incepand de duminica, ora 18.00, intra in vigoare o avertizare cod portocaliu de ninsori, intensificari ale vantului, viscol si polei, care vizeaza 19 judete din sudul si sud-estul tarii, inclusiv Capitala. Codul portocaliu este valabil pana miercuri la ora 10.00.

Potrivit ANM, in intervalul mentionat, va ninge viscolit in sudul Moldovei, Dobrogea, Muntenia si Oltenia, viteza vantului va depasi la rafala 70- 80 km/h, iar vizibilitatea va scadea sub 50 m.

Viscolul se va manifesta in noaptea de 5 spre 6 februarie in sudul Moldovei si in Baragan, apoi se va extinde spre celelalte regiuni mentionate, atingand intensitatea maxima in perioada 6 februarie, ora 14.00 - 7 februarie, ora 18.00.

ANM mai noteaza ca, la inceputul intervalului, in Dobrogea si estul Munteniei vor mai fi precipitatii mixte si se va mentine poleiul.

De asemenea, se mentine avertizarea cod galben pentru nordul si centrul Moldovei, Banat si zona de munte, unde va continua sa ninga, iar vantul va avea viteze de pana la 30- 40 km/h.