Judecatorii Inaltei Curti de Casatie si Justitie urmeaza sa anunte miercuri sentinta definitiva in dosarul in care fostul europarlamentar Adrian Severin a fost condamnat in prima instanta la trei ani si trei luni de inchisoare cu executare pentru luare de mita si trafic de influenta, anunta Agerpres. Ultimul termen al procesului a avut loc luni.

Adrian SeverinFoto: PSD

In timpul procesului, procurorul de sedinta a solicitat judecatorilor condamnarea lui Adrian Severin la 6 ani si 6 luni de inchisoare pentru luare de mita si 5 ani pentru trafic de influenta, la care sa se adauge un spor de pedeapsa.

De cealalta parte, avocatii lui Adrian Severin au cerut achitarea fostului europarlamentar sau condamnarea la inchisoare cu suspendare, motivad ca acesta sufera de o boala incurabila.

In februarie 2016, Adrian Severin a fost condamnat la trei ani si trei luni inchisoare cu executare, fiind acuzat ca, in perioada decembrie 2010 - martie 2011, a acceptat promisiunea a doi jurnalisti de la publicatia britanica 'The Sunday Times', care efectuau o investigatie sub acoperire, de a-i plati 100.000 euro anual in schimbul depunerii de amendamente in comisiile de specialitate ale Parlamentului European, pe de o parte, si votarii impotriva altor amendamente ce nu corespundeau intereselor societatii comerciale pe care acestia pretindeau ca o sustin, pe de alta parte.