Poti arunca imbracamintea pe tine dimineata fara sa te gandesti prea mult, dar alegerea este puternic afectata de starea ta de spirit. Articolul de imbracaminte din garderoba fiecaruia - blugii denim - este ceea ce majoritatea oamenilor poarta atunci cand sunt deprimati, arata rezultatele unei cercetari realizate la Universitatea din Hertfordshire.

Ce legatura exista intre blugi si fericire?Foto: MorgueFile.com

Un studiu realizat de profesorul Karen Pine a aratat ca ce alege o femeie sa poarte este puternic corelat cu starea ei emotionala. O suta de femei au fost întrebate ce au purtat atunci când s-au simtit deprimate si mai mult de jumatate dintre ele a spus blugi. Doar o treime ar purta blugi atunci când se simt fericite. Femeile au mai spus ca ar fi de zece ori mai multe sanse sa se imbrace cu rochia preferata atunci când sunt fericite (62%), decât atunci când sunt deprimate (6%).

Profesorul Pine a declarat: “Aceasta constatare arata ca hainele nu ii influenteaza doar pe ceilalti, ci reflecta si influenteaza si starea de spirit a purtatorului. Multe dintre femeile din acest studiu au simtit ca si-ar putea modifica starea de spirit prin schimbarea hainelor pe care le purtau. Acest lucru demonstreaza puterea psihologica a hainelor si modul în care ar putea alegerile corecte sa influenteze fericirea unei persoane”.

Si accesoriile pot schimba starea de spirit

  • De doua ori mai multe femei au spus ca ar purta o palarie mai degraba cand sunt fericite decat atunci cand sunt deprimate.
  • De cinci ori mai multe femei au spus ca ar purta pantofii lor preferati atunci când sunt fericite (31%), decat atunci cand sunt deprimate (6%).

Citeste mai mult si comenteaza pe MedLive.ro.