Ministerul Educatiei, Cercetarii si Tineretului (MECT) si Consiliul National al Audiovizualului (CNA) au lansat, joi, 11 decembrie, brosura "Esti cool si daca vorbesti corect!", care va fi distribuita tuturor unitatilor de invatamant.

Lucrarea va servi drept material de studiu suplimentar atat pentru cursul de limba si literatura romana, cat si pentru cursul optional competenta in mass-media avand ca scop educarea elevilor in spiritul vorbirii corecte a limbii romane.

Brosura cuprinde atat greselile de limba identificate in discursul jurnalistilor din audiovizual, cat si formele corecte de exprimare. Toate datele pe care le contine materialul didactic au fost culese, analizate si selectate de catre un grup de cercetatori ai Institutului de Lingvistica "Iorgu Iordan - Al. Rosetti" al Academiei Romane.

"Utilizarea audio-vizualului drept caz de studiu vine ca urmare a influentei din ce in ce mai mari pe care acesta o exercita, alaturi de scoala si parinti, in educatia elevilor", se arata in comunicatul remis presei.