Festivalul International de Film Digital Kinofest, aflat la a doua editie, se va desfasura timp de trei zile, in perioada 14 - 16 noiembrie, la Muzeul National de Arta Contemporana (MNAC) din Capitala. 170 de filme vor putea fi vizionate de cinefili in cele trei sectiuni ale festivalului: Animatie, Fictiune si Micromovie.

Filmele selectionate in competitie sunt repartizate in cele trei categorii astfel:

Sectiunea Animatie: 45 de filme care provin din Italia, Germania, SUA, Franta, Spania, Rusia, Slovenia, Olanda, Marea Britanie, Japonia, Elvetia, Israel, Belgia, Hong - Kong, Australia, Bosnia - Hertegovina si Romania.

Sectiunea Fictiune: 28 de creatii care pe langa tarile participante la sectiunea Animatie aduc in plus perspectiva Greciei si a Mexicului.

Sectiunea Micromovie: 41 de productii care provin din Japonia, Elevetia, Olanda, Taiwan si Canada.

Potrivit programului oficial al festivalului (www.kinofest.com) autorii romani sunt prezenti in concurs cu noua filme: Alexandru Barbu cu filmele Strains (animatie) si Cra Craw (micromovie); Anamaria Lazarovici - Pe seama ta (micromovie); Ivana Mladenovici - Pizza Love (fictiune); Maria Trifu - Raia (fictiune); Claudiu Bugean - E.motional in.sight si Cat Food (fictiune); Vlad Grigorescu - Cool Yagee si Nanny Goat (micromovie).

Kinofest a debutat in 2007 si este singurul festival din Romania si din Europa de Est dedicat filmului digital, avand drept scop promovarea tinerilor pasionati de artele vizuale, indiferent din ce colt al lumii provin.

Ultima zi a festivalului este dedicata Galei de premiere si se va incheia cu trei concerte sustinute de Cycler & Florentina, Minus & Ion si Howling Saints.