Sâmbătă, 25 noiembrie, începând cu ora 11:30, va avea loc evenimentul de lansare a volumului "Arta contemporană. Istorie și geografie." de Catherine Millet, în prezenta autoarei, la standul Editurii Vellant din cadrul Târgului Internațional Gaudeamus.

Catherine Millet la Gaudeamus 2017Foto: Afis

Volumul "Arta contemporană. Istorie și geografie" reconstituie genealogia artei contemporane și îi identifică specificitățile, atît de întrepătrunse cu mecanismele care animă astăzi societatea. Pentru cei care se aventurează în lumea artei, această carte este un ghid: ea oferă sisteme de referință într-un context plin de alternative.

Critic de artă și curator, Catherine Millet este redactor-șef al prestigioasei reviste Art Press, pe care a fondat-o în 1972. Este autoarea a opt lucrări de teoria artei, printre care "Yves Klein", "Le Critique d'art s'expose" sau "L'Art contemporain en France".

La evenimentul de lansare vor mai participa Alex Radu, director al Editurii Vellant și Călin Stegerean, curator al evenimentului. Lansarea va fi urmată de o sesiune de autografe.

În aceeasi zi, Catherine Millet va fi prezentă, de la ora 17:00, la Institutului Francez București pentru a doua lansare a cărții, „Arta contemporană. Istorie și Geografie” și pentru a susține conferința, "Art Press și arta contemporană în Europa de Est".

Conferința va pune în evidență felul în care una dintre cele mai influente reviste de artă recepționează și reflectă fenomenul artei contemporane din Europa de Est și implicit din România.

Pe lângă autoare, la conferință, vor mai participa George Banu, membru de onoare al Academiei Române, Alex Radu, director al Editurii Vellant și Călin Stegerean, curator al evenimentului.

Eveniment organizat cu ajutorul Ambasadei Franței, Institutului Francez București și al Asociației Inter Arte.