Concertul Orchestrei și Corului Academic al Filarmonicii "George Enescu" va fi dirijat joi și vineri de fiul faimosului bariton german Dietrich Fischer- Dieskau, Martin Fischer-Dieskau, iar solist va fi pianistul Jeremy Menuhin, fiul marelui violonist Yehudi Menuhin.

Potrivit Agerpres, programul va cuprinde lucrări de Johannes Brahms, Richard Strauss, iar pianistul Jeremy Menuhin va fi solistul Concertului nr. 1, în re minor, pentru pian si orchestră, op. 15 tot de Johannes Brahms.

Martin Fischer Dieskau este fiul celebrului bariton Dietrich Fischer Dieskau și al violoncelistei Irmgard Poppen.

Fratele său mai mare, Mathias, este un renumit scenograf, iar fratele mai mic, Manuel, este violoncelist.

Dirijor de mare reputație în întreaga lume, Martin Fisher Dieskau mărturisește că a simțit pentru prima oară dorința de a conduce o orchestră atunci când, împreună cu fratele său mai mare, a participat, la Deutsche Oper Berlin, la o repetiție cu opera Don Giovanni de Mozart, în care cânta și tatăl său.

Deși este fiul marelui violonist lord Yehudi Menuhin, Jeremy Louis Eugene Menuhin a ales să devină pianist concertist, studiind compoziția la Paris cu Nadia Boulanger și pianul, în Israel, cu marele muzician de origine română Mândru Katz.