Spectacolul muzical 'Costumul', o producţie a Teatrului Bouffes du Nord din Paris, în regia, adaptarea şi muzica lui Peter Brook, Marie-Helene Estienne şi Frank Krawczyk, va fi prezentat pe 22 şi 23 septembrie la Teatrul Naţional de Operetă 'Ion Dacian' în avanpremiera Festivalului Internaţional al Artelor Spectacolului Muzical 'Viaţa e frumoasă!', care se va desfasura anul acesta între 7 şi 17 noiembrie.

Spectacolul muzical 'Costumul'Foto: Teatrul National de Opereta

„Costumul” face parte din stagiunea curentă a teatrului francez Bouffes du Nord, fiind una dintre cele mai aclamate producţii ale instituţiei. Spectacolul este o poveste plină de umor despre costumul lăsat în urmă de un amant fugar în casa iubitei sale, costum care devine personajul central al poveştii. Musicalul, a cărui acţiune plasată în anii 50 include melodii din epocă, a făcut înconjurul lumii timp de zece ani, iar acum este adus pe scena bucureşteană într-o nouă formulă: cu melodii de jazz, interpretate live.

Adaptat după nuvela cu acelaşi titlu a lui Can Themba, un scriitor sud-african de culoare, spectacolul 'Costumul', montat iniţial în limba franceză, a revenit, în 2012, la Theatre des Bouffes du Nord, teatrul parizian pe care Peter Brook l-a făcut celebru şi pe care l-a şi condus mai bine de 30 de ani. Noua montare este realizată în limba originală (engleza) şi se află, conform celor doi regizori, 'undeva între limba vorbită şi cea cântată'.

În distribuţia spectacolului îi vom întâlni pe Nonhlanhla Kheswa, Jared McNeill, William Nadylam, şi pe muzicienii Arthur Astier (chitară), Raphael Chambouvet (pian) şi David Dupuis (trompetă)

Biletele pentru spectacol sunt disponibile în reţeaua Eventim, la magazinele partenere şi la casa de bilete a Operei Naţionale Bucureşti.