Sâmbătă, 15 iunie, Editura Litera lanseaza volumul 'Tamara Buciuceanu. O viata închinată scenei', de Bogdana Darie.Evenimentul se va desfăsura începând cu ora 18.30 în foaierul Teatrului de Comedie (strada Sf. Dumitru, nr. 2) si se va bucura de prezenta în calitate de vorbitori a primarului general al Capitalei, Sorin Oprescu, a directorului Teatrului de Comedie, George Mihăită, si a redactorului coordonator al cărtii, Mihaela Morosanu.

Tamara Buciuceanu. O viată închinată scenei, de Bogdana DarieFoto: Editura Litera

Riguros documentată si realizată pe baza a numeroase interviuri cu Tamara Buciuceanu-Botez, precum si cu prieteni si colegi de scenă ai artistei, cartea prezintă viata si evolutia profesională a uneia dintre cele mari actrite a teatrului, operetei si cinematografiei românesti, informeaza editura.

“Tamara Buciuceanu-Botez, cea pe care o iubim cu toţii, pe care am aplaudat-o de atâtea ori, profesoara «Isoscel» pentru generaţii de cinefili, eroina a zeci de piese în care inteligenţa, subtilitatea şi umorul smulg admiraţia unui popor întreg, este imaginea însăşi a firescului, a agerimii, a bună-cuviinţei aceluiaşi popor. Pentru doamna Tamara, sigur este că viaţa i-a fost teatrul, iar teatrul i-a fost viaţa.“ – academician Răzvan Theodorescu.

Volumul a fost prezentat si la standul editurii Litera de la Salonul Internaţional de Carte Bookfest 2013 în prezenţa actriţei şi a numeroşi colegi de scenă.