Scriitoarea Doina Rusti este invitata de Institutul Heine la Festivalul de Literatura de la Dusseldorf (Duesseldorfer Literaturtage), desfasurat in perioada 11-23 iunie 2013. Prozatoarea va citi din versiunea germana a romanului Lizoanca, aparut recent la Horlemann Verlag, Berlin. In cadrul serii de lectura ce va avea loc pe data de 17 iunie, ora 19.30, la Orangerie Benrath, alaturi de romanciera se vor afla traducatorul cartii, Jan Cornelius, si moderatorul intalnirii - Dr. Karin Fullner.

Lizoanca la 11 aniFoto: Editura Trei

Aparitia romanului in limba germana a fost intampinat cu reactii pozitive: "Cu cutremuratoarea ei carte despre violenta impotriva copiilor, Doina Rusti devine si la noi cunoscuta. Cartea misca profund si cere nervi puternici. Printr-un stil rafinat si nuantat ni se prezinta o actiune brutala." - Martina Freier, ekz (Serviciul lectoratului oficial pentru bibliotecile publice)

Romanul Lizoanca la 11 ani, aparut la Editura Trei (2009), a fost editat de curand si in limba italiana, fiind intampinat calduros de presa. In cotidianul Libero a aparut o prezentare elogioasa a Doinei Rusti, fiind asociata cu alti doi importanti scriitori balcanici, Gospodinov si Alikavazovic. Romanul Lizoanca a fost comparat cu Ciuma lui Camus.

Doina Rusti este considerata de Nicolae Breban "un prozator de prima marime al literaturii actuale", iar de Norman Manea "o excelenta prozatoare, de mare talent si intuitie". Cartile sale au fost premiate si traduse in mai multe limbi.