​Am 91 de ani... se aude tanguindu-se din intuneric Cristina Casian (o stiti din Amalia respira adanc). Ai 92! ii raspunde o voce pitigaiata. Si ce importanta are? bodogane o a treia. E ora 7 seara. O sala de teatru tanara, intr-o casa veche din spatele CEC-ului de pe Calea Victoriei. Miroase a betisoare parfumate, iar cei 40-50 de spectatori adunati in sufrageria casei vor trai o experienta de neuitat. La Unteatru incepe "Trei femei inalte", un spectacol coplesitor, cu 3 actrite care iti taie rasuflarea.

Foto:

  • Urmatoarea reprezentatie a spectacolului Trei femei inalte este programata marti, 27 noiembrie, la ora 19:00, la Unteatru.

Trei femei inalte, dupa Edward Albee, este o productie ArCuB si Unteatru.

Spectacolul le are in distributie pe Cristina Casian, Florina Gleznea si Nicoleta Lefter.

Muzica este semnata de Nicu Alifantis si Sofia Vicoveanca, scenografia de Vladimir Turturica, iar traducerea textului de Mihai Smarandache.

Regizorii Andrei si Andreea Grosu sunt "parintii" Unteatru si aceiasi regizori care ne-au oferit ocazia sa savuram, in primavara, deliciosul "Autobahn".

  • Trei femei inalte (scris in 1994) este textul care i-a adus lui Edward Albee (cunoscut mai ales pentru Cui i-e frica de Virginia Woolf?) cel de-al treilea Premiul Pulitzer si a reprezentat ultimul sau mare succes.
  • Cristina Casian este castigatoarea Premiului pentru Debut la Gala UNITER din 2008, pentru Amalia respira adanc de la Teatrul Act.
  • Rolul din Trei femei inalte i-a adus Nicoletei Lefter Premiul pentru cea mai buna actrita la Maratonul Teatrului Independent 2012, cel mai amplu festival de teatru independent din Romania.
  • Unteatru, cel mai tanar teatru din Bucuresti, este situat pe strada Ilfov, in spatele CEC-ului de pe Calea Victoriei.