Institutul Cultural Român „Mihai Eminescu” de la Chișinău în colaborare cu Ambasada României în Republica Moldova organizează Expoziția ”Grigore Gafencu- diplomat, istoric și gazetar” în orașul Soroca.

Expoziția, care a fost deschisă în data de 30 ianuarie 2012 la Muzeul Naţional de Artă al Moldovei din Chișinău, cu ocazia împlinirii a 120 de ani de la nașterea diplomatului român, expusă apoi la Centrul de Cultură şi Asistenţă Didactică "Casa Limbii Române-Căuşeni" ajunge acum și la Muzeul de Istorie și Etnografie din Soroca.

Expoziția foto-document va prezenta profesorilor de istorie și publicului interesat din raionul Soroca personalitatea lui Grigore Gafencu, dezvăluind momente dramatice din istoria perioadei în care acesta a activat ca diplomat. Exponatele, multe dintre ele inedite, provin din arhivele Ministerului Afacerilor Externe al României.

Deschiderea oficială a expoziției va avea loc pe data de 30 martie 2012, ora 15.00, la Muzeul de Istorie și Etnografie din Soroca, str. Independenței, nr. 68 în prezența directorului Institutul Cultural Român „Mihai Eminescu” la Chișinău, dl. Petre Guran.