Microbistii romani stau cu sufletul la gura si asteapta sa inceapa spectacolul joi seara, la ora 20.30: partida retur din Cupa UEFA, Steaua-Rapid, primul duel intre doua echipe romanesti in competitiile europene intercluburi la fotbal. Pe stadionul Lia Manoliu din Capitala sunt asteptati peste 40 000 de spectatori, veniti din toata tara, care vor fi paziti de peste 3 000 de jandarmi.

La casele de pariuri Steaua este vazuta ca favorita cu cota 2, in timp ce victoria Rapidului este cotata cu 3,4. Rezultatul egal este cotat cu 3,2.

La un scor de 0-0, Steaua se califica in semifinale, la rezultat egal de 1-1 vor fi prelungiri iar la orice rezultat egal mai mare de 1-1 se califica echipa Rapid.

In meciul tur, pe stadionul din Giulesti, scorul a fost egal, 1-1, goluri marcate de stelistul Banel Nicolita si rapidistul Viorel Moldovan.

Invingatoarea va intalni in semifinale castigatoarea din dubla mansa FC Basel - Middlesbrough. In tur scorul a fost 2-0 pentru elvetieni.

Spectatorii vor fi verificati la sange deoarece vor trece prin cinci filtre ale jandarmilor, inainte de a intra in tribune. Accesul publicului in stadion se va face incepand cu ora 16:30, pe baza de bilete, legitimatii si invitatii.

Imprimeria Nationala a securizat biletele iar accesul pe stadionul Lia Manoliu se va face doar dupa ce specialistii Imprimeriei vor verifica autenticitatea lor cu ajutorul unui laborator mobil.

Rapid - Steaua este nu numai un test sportiv ci si unul de civilizatie. Oficialii celor doua cluburi le-au cerut suporterilor sa se comporte ca atare. Echipele ar putea fi excluse din competitiile internationale daca suporterii se vor manifesta violent.

Barurile si restaurantele din apropierea stadionului nu mai au voie sa vanda bauturi alcoolice dupa ora 12,30, in caz contrar putand fi amendate cu suspendarea activitatii pentru 30 de zile.

Galeria Rapidului va parasi ultima stadionul si va fi insotita in Giulesti de catre fortele de ordine.

Circulatia va fi oprita in zona stadionului iar autobuzle RATB vor circula deviat.

Atat in aceasta seara ca si la meciul tur din Giulesti, spectatorii vor primi pliante informative, iar jucatorii celor doua echipe si arbitrii vor purta la inceperea jocurilor tricouri inscriptionate cu mesajul "Lasa rasismul in ofsaid!" si vor arata publicului bannere cu acelasi slogan in semn de respingere a manifestarilor rasiste de pe stadioane si pentru promovarea spiritului fair-play-ului in fotbal.

Este o campanie a Consiliului National pentru Combaterea Discriminarii, Federatiei Romane de Fotbal si Autoritatii Nationale pentru Tineret, de prevenire a rasismului si discriminarii din fotbal.