Presedintele Consiliului National al Audiovizualului, Ralu Filip, a incetat din viata, in noaptea de marti spre miercuri, la varsta de 47 de ani, in urma unui infarct, au declarat pentru HotNews.ro surse din apropierea CNA.

Ralu Filip fusese internat, marti seara, la Spitalul "Matei Bals" din Capitala, acuzand dureri in zona stomacului. La scurt timp, medicii au constatat ca facuse infarct miocardic, dupa cum a explicat directorul Institutului, medicul Adrian Streinu-Cercel, intr-o declaratie de presa.

"Din momentul in care s-a prezentat la noi, a repetat varsatura alimentara si la circa doua minute a dezvoltat stop cardiorespirator.

S-a intervenit imediat cu manevre de resuscitare cardiorespiratorii, care timp de o ora, din pacate, nu au dat niciun fel de rezultat, motiv pentru care in jurul ore 0:50 s-a declarat decesul. Diagnosticul a fost confirmat si de medicul cardiolog, care a fost chemat pentru asistarea pacientului. Din pacate, nu s-a putut face nimic.

Dansul era cunoscut ca un mare fumator, undeva la 30-40 de tigari pe zi. A venit cu masina personala cu sotia, colegii au incercat sa-l asiste cat s-a pututde repede. Din pacate, toate manevrele au fost cu esec", a declarat Streinu-Cercel.

Ralu Filip va fi inmormantat vineri, la Cimitirul Giulesti din Bucuresti, cu onoruri militare.

Ralu Filip s-a nascut in 30 august 1959, era casatorit si avea doi copii.

Activitate:

• 1984-1990, avocat Baroul Urziceni

• 1990-1991, avocat Baroul Bucuresti. Licentiat al Facultatii de Drept, Universitatea Bucuresti, in 1991 a parasit Baroul din cauza incompatibilitatii dintre profesia de avocat si cea de jurnalist.

• 1990-octombrie 2001, jurnalist la "Curierul National", sef de sectie, redactor sef adjunct, senior editor

• membru CNA din iulie 2002 la propunerea Camerei Deputatilor. In decembrie 2002 a fost numit de Parlament ca Presedinte al CNA pentru un mandat de 4 ani, prelungit apoi la 6 ani.

• 2000 - 2002, realizatorul emisiunii „Scurt pe doi” (TVR 1)

• 2003 - 2004, prezinta in cadrul unor reuniuni internationale precum A XX - a Reuniune a Comitetului de contact pentru Directiva Televiziunea fara Frontiere punctul de vedere al CNA

• 2003 - 2006, coordoneaza, in calitate de presedinte COMPAR, licitatiile pentru desemnarea furnizorilor de date de audienta la televiziune

• 2004 - 2006- coordoneaza activitati in cadrul Proiectului PHARE

Urmarit de Securitate in timpul studentiei, din cauza opiniilor impotriva

regimului communist (Dosarul de urmarie "Firul", primit de la Consiliul National pentru Studierea Arhivelor Securitatii)

A fost membru fondator si director al organizatiei Casa NATO in Romania.