Ministrul Cristian Adomnitei i-a propus joi, ambasadorului Italiei, Daniele Mancini sa introduca in scolile italiene, unde invata romani, optionale de limba, cultura si civilizatie romana. La schimb, italienii ar putea deschide mai multe lectorate in tara noastra.

„Ambasadorul si-a declarat tot sprijinul pentru proiectul MECT, tinand cont ca romanii reprezinta cea mai mare comunitate straina din Italia, iar cele doua state au o colaborare foarte buna in domeniul educatiei”, informeaza un comunicat transmis de Ministerul Educatiei.

Cei doi au discutat si pe marginea apropiatei vizite a ministrului Cristian Adomnitei in Italia, in vederea semnarii unui acord pentru implementarea programului propus de partea romana.

Un alt subiect abordat a fost posibilitatea deschiderii mai multor lectorate italiene in tara noastra si a celor romanesti in Italia. In momentul de fata, exista cinci lectorate romanesti in Italia si sase lectorate italiene in Romania.

„Ministrul Cristian Adomnitei si-a declarat toata sustinerea pentru proiectele educationale care ii privesc pe elevii italieni care studiaza in Romania”, se incheie comunicatul Ministerului Educatiei.