Premierul Calin Popescu Tariceanu analizeaza, joi, impreuna cu reprezentantii Ministerului Agriculturii, stadiul de rezolvarea a problemelor de la nivelul Agentiei de Plati si Interventii in Agricultura, inainte ca oficialii Comisiei Europene sa ia o decizie in privinta eventualei activari a clauzei de salvgardare, anunta Realitatea TV.

Romania trebuie sa rezolve deficientele de la Agentia de Plati si Interventii in Agricultura pana la data de 9 noiembrie si sa trimita Comisiei Europene o scrisoare in care sa fie prezentata situatia de la APIA. Dupa primirea scrisorii, Comisia va face o analiza tehnica, iar ulterior va lua o decizie privind activarea sau nu a clauzei.

Activarea clauzei de salvgardare in domeniul agriculturii ar insemna reducerea cu 25% a fondurilor alocate de UE pentru acordarea subventiilor agricole.

Potrivit comisarului european pentru multilingvism, Leonard Orban, Comisia Europeana ar urma sa ia o decizie in privinta activarii clauzei de salvgardare la data de 27 noiembrie.

Leonard Orban a atras atentia ca decizia Comisiei se va baza 100% pe realitatile din teren.