Dezvoltatorii rezidentiali s-au orientat pe parcursul ultimilor doi ani in special catre clasa medie.

Ei si-au adaptat oferta cerintelor acesteia si au lansat proiecte moderne, in zone in care terenurile sunt mai ieftine si mai mari dect in locatiile de lux ale Capitalei, arata un studiu realizat de compania imobiliara Edil.

Facilitatile oferite si calitatea constructiei fac din aceste ansambluri o alternativa cu mult mai buna din punctul de vedere al pretului fata de oferta din imobilele de dinainte de 1989.

Numarul ansamblurilor rezidentiale destinate clasei medii este intr-o continua creste. 2006 a fost dominat de astfel de proiecte, iar tendinta a continuat si pe parcursul anului 2007.

Dezvoltatorii au inteles faptul ca cea mai mare parte a cererii vine din partea acestei categorii sociale si si-au adaptat oferta nevoilor sale.

Fata de segmentul rezidential de lux, caracterizat prin locatii excelente, suprafate mari si finisaje de calitate superioara, segmentul mediu este definit de arii moderate, similare cu cele din blocurile vechi si de locatii cu acces rapid la mijloacele de transport in comun.

La momentul actual, preturile de vanzare ale noilor locuinte sunt similare cu cele din imobilele construite inainte de Revolutie. Totusi ele dispun de mult mai multe facilitati, fapt care face din ele o alternativa mai profitabila.

Calitatea constructiei este superioara, finisajele sunt de buna calitate, iar ansamblurile de dimensiuni medii si mari dispun, printre altele, de locuri de parcare, spatii verzi, centre comerciale, gradinite, farmacii si locuri de joaca.

Astfel de utilitati nu sunt disponibile in blocurile vechi, de aceea tot mai multi romani inteleg ca raportul dintre calitate si pret este mult mai bun in cazul achizitiei unei locuinte construite recent sau aflata in faza de proiect decat in cazul celor vechi.

Constructia pe verticala si faptul ca se foloseste infrastructura deja existenta in zona permit ca preturile de vanzare sa varieze intre 1.100 si 1.300 de euro pe metru patrat. In acesti bani, developerii ofera adesea bucatarii si bai utilate si acces la diferite facilitati incluse in complex.