Centrul de Educatie Internationala promoveaza, pe parcursul Targului de Carte Gaudeamus, programul "An academic intr-un liceu public din Statele Unite, tarile Uniunii Europene sau Japonia".

Centrul de Educatie Internationala va sustine, in perioada 8-12 decembrie 2007, testul de limba engleza SLEP (Secondary Language English Profiency Test), cu elevii care doresc sa se inscrie in programul "An academic intr-un liceu public din Statele Unite, tarile Uniunii Europene, Norvegia, Elvetia sau Japonia".

Candidatii trebuie sa aiba varste cuprinse intre 15 si 19 ani la data inscrierii in program, media ultimilor 3 ani de studii mai mare de 7,50, o cunoastere adecvata a limbii engleze si sa dea dovada pe parcursul testelor si interviului de maturitate si responsabilitate.

Inscrierea se face prin trimiterea formularului de inscriere postat pe pagina web a Centrului de Educatie Internationala (International Education Center): www.iec.ro.

In ultimii 7 ani, peste 230 de elevi din 36 de judete au fost selectati si au studiat un an in strainatate prin intermediul programelor Centrului de Educatie Internationala.

Anul scolar incepe in a doua jumatate a lunii august 2008, iar elevii vor beneficia, in prealabil, de un seminar de orientare, in care vor fi informati asupra sistemului educational din tara in care vor studia si pregatiti pentru a depasi asa numitul “soc cultural” al civilizatiei din care urmeaza sa faca parte.

Programul este acreditat de Ministerele Educatiei din tarile in care elevii studiaza, iar anul petrecut in strainatate se echivaleaza.

Informatii suplimentarese pot obtine la: Centrul de Educatie Internationala, str. Podisului 5, Iasi, RO - 700620, tel 0232-254502, fax 0232-254503, e-mail: info@iec.ro, web: www.iec.ro.