Editura RAO lanseaza joi, 22 noiembrie, la Targul de Carte Gaudeamus, in Pavilionul Central de la Romexpo, in prezenta scriitorului Nicoale Rotaru, "Trilogia de aer". Evenimentul va avea loc la ora 13.00, prezenta invitatilor Nicolae Dragos, Ion Dodu Balan, Niculae Spiroiu, Florentin Popescu si George Sovu.

"Nicolae Rotaru a aparut cu volume scrise in genuri diferite la mai toate editurile importante din tara. A condus revista Pentru Patrie, ducand-o la tiraje astronomice si are o indelungata experienta gazetareasca, fapt care ne da garantia unui succes in noul sau demers cultural-artistic..."- Dumitru Radu Popescu.

"Nicolae Rotaru devine, cu cat pare ca se ia mai putin in serios si se rasfata in delicioase paranteze, un scriitor veritabil si foarte interesant." - Paul Everac.

"Este un ironic fin (un autoironic, adesea!), un traditionalist autoexilat intr-un modernism rebel si nonconformist, intr-o minima... luxurianta verbala (si vervala!), un senzorial ludic, un colorist estompat, un vitalist consistent, un contaminat care contamineaza." - George Stanca.

"Putini sunt creatorii de literatura care sa atace mai toate genurile si sa izbandeasca remarcabil in fiecare. Nicolae Rotaru - scriitor complex, dar si harnic - se implica in toate acestea de o nonsalanta cuceritoare, demonstrand ca si in arta scrisului curajul e o conditie sine qua non." - Radu Carneci

"Departe de efervescenta si gascanismul literar, retras din boema spiritualitatii bucurestene, el isi ciopleste cu osardie paginile ce se alcatuiesc in opuri ce-i dau dreptul sa se bucure de aprecierile confratilor." - Stefan Mitroi.