Toate persoanele aflate la bordul unei nave care s-a izbit de un ghetar in Oceanul Antarctic au fost salvate in timp ce vasul e pe cale sa se scufunde, relateaza BBC.

Potrivit Garzii de coasta britanice, 100 de pasageri si 54 de membri ai echipajului au fost evacuati in barcile de salvare si se afla in afara oricarui pericol. Capitanul si primul ofiter au ramas la bordul navei, pana ce toata lumea a fost evacuata.

Accidentul s-a produs dupa ce nava MV Explorer s-a izbit de un ghetar, in apropierea de coasta Antarcticii, in dreptul Insulelor Shetland.

Vasul de croaziera a fost construit in 1969 si este detinut de compania canadiana Gap Adventures. MV Explorer navigheaza sub pavilion liberian. Cei mai multi dintre turistii aflati la bordul navei sunt americani, canadieni si britanici.

Oficiali din cadrul companiei au declarat, citati de BBC, ca vasul s-a izbit de gheata si a inceput sa ia apa. Echipele de salvare utilizeaza pompe pentru a evacua apa si a impiedica vasul sa se scufunde, insa eforturile lor sunt ingreunate de faptul ca MV Explorer este deja inclinat foarte mult.

La operatiunile de salvare participa vase ale Garzii de coasta britanice, americane si argentiniene.