BRD - GSG va acorda firmelor mici si mijlocii credite in lei si valuta pentru care va solicita garantii in valoare de numai 70% din principalul si dobanda aferente primului an de rambursare. Acest tip de credite va purta denumirea de Invest Plus si ele vor fi acordate in baza unui acord de garantare semnat cu Fondul European de Investitii (FEI).

Plafonul total de garantare este de 22 de milioane euro, se precizeaza in comunicatul bancii.

Imprumuturile respective pot fi obtinute de firmele cu mai putin de 100 salariati, cu cifra de afaceri de maximum 40 milioane euro sau active totale in valoare de mai putin de 27 milioane euro. O alta conditie pe care trebuie sa o indeplineasca beneficiarul unui astfel de credit este cea de independenta.

Mai precis, firma beneficiara nu poate fi detinuta intr-o proportie egala sau mai mare de 25% din capital sau drepturi de vot de catre o alta societate sau de un grup de societati. Perioada de creditare variaza intre trei si sase ani, iar in unele cazuri scadenta se poate prelungi pana la zece ani.

Creditele pentru societatile eligibile beneficiaza de o garantie din partea FEI, in cadrul Programului Multianual pentru IMM-uri al Comunitatii Europene. Fondul European de Investitii, parte a Grupului Banca Europeana de Investitii, este organismul european specializat in emiterea de garantii pentru IMM-uri.