Specialist in strategii electorale oculte, presedintele executiv al PSD, Octav Cozmanca, staruieste in incercarea de a impune pe piata electorala ideea ca aliatii nu se mai inteleg si se tradeaza reciproc.

Aflat in fieful sau de la Suceava, Cozmanca a intarit ceea ce afirmase cu cateva zile inainte, si anume ca tot mai multi lideri ai PNL sunt nemultumiti de politica "heirupista" pe care Traian Basescu o duce in aceasta campanie.

"Spun ca se accentueaza aceste tensiuni deoarece PNL nu mai suporta sa fie umilit de PD, si in special de Traian Basescu", a declarat presedintele executiv al PSD, care spera sa atraga astfel o parte din voturile Aliantei. In replica, democratii sustin ca privesc cu amuzament incercarile disperate ale lui Octav Cozmanca de a deturna mesajele Aliantei D.A.

, iar liberalii declara ca il ignora pe marele maestru in diversiuni.

Dupa ce a inaintat ideea ca liberalii vor bate palma cu PSD dupa alegerile generale, Octav Cozmanca a avut o alta revelatie. In opinia lui, intre liderii Aliantei D.A. au inceput sa apara tot mai multe disensiuni.

Aflat in fieful sau de la Suceava, Cozmanca a intarit ceea ce afirmase cu cateva zile inainte, si anume ca tot mai multi lideri ai PNL sunt nemultumiti de politica "heirupista" pe care Traian Basescu o duce in aceasta campanie electorala, transformandu-se practic in liderul Aliantei.

Presedintele executiv considera ca Basescu, prin "gafele" facute, este principalul vinovat de faptul ca Alianta D.A. a scazut extrem de mult in sondaje. "Spun ca se accentueaza aceste tensiuni, deoarece PNL nu mai suporta sa fie umilit de PD si, in special, de Traian Basescu.

Si ma refer aici in mod special la unii lideri marcanti ai PNL, care nu sunt de acord cu aceasta politica heirupista a lui Traian Basescu, care nu ii reprezinta pe foarte multi oameni din PNL. Este un lucru cert, si ca atare sunt si ei preocupati de prostiile si de gafele de proportii pe care le-a facut si le face Basescu.

Ca urmare a acestei prestatii de ultima speta atat el, cat si Alianta au scazut in sondaje si vor scadea in continuare. Totul pentru ca oamenii nu accepta lucruri sfidatoare si umilintele la care Basescu ii indeamna", a spus Cozmanca.

El a mai adaugat ca, din acest motiv, in ultima perioada foarte multi membri ai PNL au parasit acest partid, dand ca exemplu si plecarea fostului viceprimar liberal al Sucevei Corneliu Vornicu care s-a inscris recent in PSD. Octav Cozmanca a precizat ca, in foarte multe locuri din tara, Alianta nu functioneaza, existand numeroase conflicte intre liderii nationali si locali ai PNL si PD.

"Acest lucru se intampla si la nivel national, dar si local, si poate fi observat si aici in Suceava sau un si mai bun exemplu este Brasovul. Si sunt cu zecile si la nivel de orase, municipii, comune, unde sunt incompatibilitati intre liderii locali din cele doua tabere", a declarat Cozmanca.

Pe de alta parte, alti colegi de partid ai lui Cozmanca sunt de parere ca cei care tradeaza sunt de fapt democratii lui Traian Basescu. Potrivit unor declaratii facute de unii lideri ai PSD pentru a intari spusele presedintelui executiv, PD va trece cu arme si munitie in tabara pesedista care se va mentine la putere.

Democratii se amuza

Incercarea conducerii PSD de-a acredita ideea ca aliatii nu se mai inteleg prea bine este privita cu amuzament de catre vicepresedintele PD, Adriean Videanu. Acesta apreciaza declaratiile liderilor PSD drept "haioase" si crede ca ele au un dublu rol. In opinia lui Videanu, actiunea PSD vizeaza, pe de o parte, inducerea unei situatii de neliniste in sanul Aliantei D.A.

, iar pe de alta parte sa convinga populatia ca voturile vor ajunge in curtea partidului de guvernamant. " Este o campanie de diversiune a PSD care incearca astfel sa confuzeze electoratul. Eu le-as recomanda sa se concentreze mai mult pe prezentarea programului lor de guvernare", a declarat Adriean Videanu.

De asemenea, vicepresedintele democrat vede in declaratiile presedintelui executiv al PSD o recunoastere a victoriei detasate a Aliantei D.A. "Declaratiile lui Octav Cozmanca le consider si un fel de recunoastere de catre PSD ca a pierdut alegerile inainte de termen. PSD recunoaste ca a pierdut prin K.O. alegerile generale", a mai aratat vicepresedintele PD.

Liberalii il ignora pe maestrul in diversiuni Cozmanca

Liberalii sunt si ei de parere ca pesedistii incearca din disperare sa manipuleze opinia publica si sa creeze disensiuni in interiorul Aliantei.

Purtatorul de cuvant al liberalilor, Eugen Nicolaescu, ne-a declarat ca afirmatiile presedintelui executiv al partidului de guvernamant sunt cele mai stupide pe care le-a auzit vreodata, adaugand ca ele tradeaza panica pesedistilor in fata perspectivei pierderii alegerilor.

Referindu-se la existenta asa-ziselor nemultumiri in randul liberalilor generate de gafele pe care le-ar fi facut candidatul la presedintie Traian Basescu, Nicolaescu a spus ca, spre nefericirea PSD, Alianta creste in sondaje.

De asemenea, comentand afirmatiile lui Octav Cozmanca, el mai spune ca relatiile dintre liderii PNL si PD sunt mai bune ca niciodata si ca toata lumea a inteles ca unitatea este cea mai importanta pentru atingerea obiectivului de castigare a alegerilor. "Noi avem prea mult de munca ca sa ne ocupam si de prostiile lor", a declarat purtatorul de cuvant al PNL.

Liberalii considera ca si speculatiile privind lansarea de catre PSD a unor oferte de coabitare la guvernare sunt tot simple inventii, care nu merita sa fie luate in seama si care poarta amprenta "maestrului de diversiuni Octav Cozmanca".