Rompetrol Well Services (RWS), compania de servicii petroliere a grupului Rompetrol, a incheiat primele 10 luni ale anului cu o cifra de afaceri de 363 miliarde lei si un profit operational de peste 7 miliarde lei. Compania estimeaza ca pana la sfarsitul lui 2004 cifra de afaceri va depasi 420 miliarde lei, iar profitul operational se va situa la nivelul a 10 miliarde lei.

Investitiile pe anul in curs au fost de peste 45 de miliarde de lei, constand in principal in dotari cu echipamente si software menite sa creasca nivelul tehnologic al serviciilor prestate.

S-a urmarit, astfel, cresterea productivitatii in paralel cu reducerea costurilor de productie, imbunatatirea conditiilor de munca ale angajatilor si, nu in ultimul rand, reducerea impactului asupra mediului inconjurator. Dupa un prim trimestru defavorabil, in care s-a inregistrat o scadere sensibila a cererii pe piata interna, RWS a reusit sa recupereze treptat pierderile inregistrate.

Volumul prestarilor de servicii a crescut moderat, dar constant pe toate pietele pe care societatea activeaza. Astfel, in primele zece luni ale anului, veniturile totale si EBITDA se inscriu in limitele bugetului, avand valori de 372 miliarde lei (fata de 327 miliarde bugetat), respectiv de 59 miliarde lei (fata de cele 47 bugetate).

Conform estimarilor, Rompetrol Well Services detine aproximativ o treime din piata interna a serviciilor speciale la sonda.