Razvan Murgeanu, edilul interimar al Capitalei, sustine ca s-a intilnit cu Gino Iorgulescu pentru a discuta finantarea clubului “bancar” de catre Municipalitate.

Primarul general interimar al Bucurestiului, Razvan Murgeanu, dezvaluie in exclusivitate pentru ProSport ca intentia declarata in urma cu ceva timp de Traian Basescu ca primaria sa preia pe FC National, va fi dusa la indeplinire in curind.

Din punctul de vedere al sportului, veti continua sa realizati ceea ce dorea actualul sef al statului?

Razvan Murgeanu: Sigur ca da. Chiar zilele trecute am avut o dezbatere pe aceasta tema. Vom incerca in perioada urmatoare sa ne indreptam atentia spre acest domeniu de activitate, fiindca, pe linga ideea de performanta, sportul te modeleaza si ca om. Vrem sa cream tinerilor conditii cit mai bune pentru pregatire.

La un moment dat, Traian Basescu a spus ca primaria vrea sa preia Sportul Studentesc sau FC National.

Este foarte adevarat. Deja am si avut o discutie cu Gino Iorgulescu pentru preluarea clubului din Parcul cu Platani de catre municipalitate. Ne dorim sa administram si intreaga baza BNR, terenurile de tenis si stadionul echipei de fotbal.

“«Bancarii» se vor bate cu Europa”

Cind credeti ca se va realiza acest lucru?

Exista un proiect in lucru, pe care il vom inainta guvernului. Speram ca in cel mai scurt timp sa fie pus in aplicare. Va pot spune ca in curind clubul va fi al Bucurestiului, al bucurestenilor. Veti vedea!

Cum se va implica municipalitatea?

Din fondurile de care dispune primaria, o parte va fi indreptata spre FC National, dar si spre celelalte sporturi. In ceea ce ii priveste pe “bancari”, vrem sa formam o echipa puternica pentru a se bate cu marile puteri ale Europei. Sper sa si reusim.

ProSport a anuntat mutarea in 2004

Ziarul nostru a fost singurul care a dezvaluit ca Primaria capitalei e dispusa sa preia FC National, pe data de 5 iunie 2004. Actualul presedinte al Romaniei, Traian Basescu, pe atunci primarul general al Bucurestiului, a vorbit despre acest proiect care acum prinde din ce in ce mai clar contur.

Gino abia asteapta

Presedintele echipei FC National, Gino Iorgulescu (foto), s-a aratat incintat de posibilitatea ca Primaria Bucurestiului sa preia clubul. “As fi incintat, pentru ca am scapa de problemele financiare cu care ne confruntam. Ma rog sa se intimple asa. Cred ca ar fi o solutie de-a dreptul salvatoare sa devenim echipa comunitatii”, a declarat Iorgulescu.

La rindul sau, acuzat de suporterii “bancari” ca a tradat Nationalul, Cosmin Olaroiu a replicat: “Am ajutat sa supravietuiasca o echipa care era aproape de sufocare. Sint jucatori de care nu auzise nimeni si pe care eu i-am inventat, antrenat si platit.

La un pas de bataie cu rusii

Roberto Landi a inceput meciul cu cei mai importanti jucatori din lot, dar acestia nu au reusit nici macar o faza de poarta in primele 45 de minute. Au facut-o in schimb rusii in minutul 37, atunci cind Ghindeanu a fost depasit in viteza de un adversar, iar mingea centrata in careu a fost trimisa cu latul la coltul scurt de Astafiev.

Dupa 15 minute de la reluare a avut loc cel mai fierbinte moment al meciului. Naidenov l-a contrat dur pe Sapunaru, acesta s-a repezit la rus pentru a-i reprosa atacul intirziat, iar Sumudica a intervenit energic pentru a-si impune punctul de vedere.

Arbitrul l-a eliminat pe rus, dar n-a vrut sa accepte inlocuirea acestuia decit la rugamintile “bancarilor”, care l-au vazut pe antrenorul lui Energya ca vrea sa-si retraga echipa de pe teren.

Strainii nu pleaca nicaieri

Marcel Popescu, impresarul strainilor din lotul Nationalului, a negat ca vreunul va pleca in aceasta iarna din Cotroceni. “Au facut eforturi deosebite pentru a ajunge sa joace la FC National, sint atasati de aceasta echipa si vor sa imbunatateasca rezultatele obtinute pina acum. Nu au venit in Romania pentru a se plimba de la o echipa la alta”, a declarat Popescu.

Rada, “bancar” pina la vara

Venirea lui Ionut Rada in Parcul cu Platani s-a parafat ieri. Pe parcursul diminetii, Nationalul si Craiova s-au zbatut sa-l obtina pe fundas, dar pina la urma “bancarii” au avut cistig de cauza. Astfel, olteanul va juca pentru echipa lui Gino Iorgulescu pina la vara.

Pe de alta parte, presedintele gruparii din Cotroceni a asigurat ca in aceasta iarna nu va mai pleca nici un jucator de la FC National.