Ministerul Justitiei (MJ) a solicitat ieri Parchetului General si Parchetului National Anticoruptie sa comunice "cate mandate au fost emise pentru interceptarea si inregistrarea convorbirilor (inclusiv telefonice), imaginilor sau altor comunicari, in cauze privind siguranta nationala". Solicitarea se refera la perioada 1 ianuarie 2004 - 31 ianuarie 2005.

Totodata, MJ a mai cerut celor doua Parchete sa comunice si numarul ordonantelor emise pentru cazurile de urgenta si daca toate aceste ordonante au fost supuse confirmarii instantelor de judecata. Solicitarea MJ este un gest absolut gratuit, de imagine, cel putin in privinta Parchetului National Anticoruptie.

Astfel, intr-un comunicat de presa remis de aceasta institutie se arata ca PNA nu are nici un fel de competenta in dosare de siguranta nationala, ci doar in cele de coruptie.

Ca atare, se mai precizeaza in comunicatul PNA, procurorii anticoruptie nu au emis si nici nu au solicitat in perioada 1 ianuarie 2004 - 31 ianuarie 2005 nici o autorizatie de interceptare, pentru simplul motiv ca obiectul lor de activitate este anticoruptia, si nu siguranta nationala.